CampStove transformă focul in electricitate 3

Una din marile probleme a cicloturistilor de cursa lunga este reincarcarea telefonului mobil si a altor dispozitive electronice. S-au inventat multe solutii – incarcatoare solare, incarcatoare la dinam dar cea mai utila este cea brevetata de BioLite.

CampStove transformă focul in electricitate 2

CampStove este un dispozitiv inventat de firma americana BioLite, ce transforma caldura focului in curent electric. Acest arzator functioneaza cu orice combustibil solid – crenguţe, surcele, cartoane – si are mai multe intrebuintari. In primul rand poate fi folosit ca orice arzator clasic, pentru incalzirea si prepararea mancarii, pentru fierberea apei sau pentru incalzire. Poate fi alimentat cu aproape orice material inflamabil, crengi, cartoane, conuri, resturi vegetale, ce se gasesc practic pe oriunde. Nu mai e nevoie de butelii cu gaz scumpe si greu de gasit.

CampStove transformă focul in electricitate 1

Cealalta functie permite reincarcarea telefoanelor mobile sau a oricarui alt aparat electric dotat cu mufa USB. Atasat de arzator este un generator termoelectric ce converteste caldura focului in electricitate. In plus adaposteste si un ventilator ce ajuta la intetirea si mentinerea focului. Un microprocesor controleaza si dirijeaza curentul catre portul USB si ventilator. Portul USB scoate un curent de 2W si 5V pentru incarcarea telefoanelor sau a lanternelor. Energie, caldura si lumina gratis!

CampStove transformă focul in electricitate 5

Dimensiunile aparatului sunt destul de reduse, cu o inaltime de 21cm si o latime de 12,5cm. Nici greutatea nu este prea mare comparativ cu a unui arzator clasic cu tot cu butelie. CampStove cantareste 935 grame. Puterea calorica degajata are o valoare minima de 3,4KW si ajunge la maxim 5,5KW. Pentru a fierbe un litru de apa e nevoie de 46 grame de lemn si 4,5 minute. Dupa o incarcare de 20 minute un iPhone 4S poate functiona 60 de minute. Are trei picioare pliabile si o plasa de protectie imprejur. Focarul este construit din otel, peretii laterali si picioarele din aluminiu si mai include si elemente din cupru pentru transferul caldurii catre convertor.

CampStove transformă focul in electricitate 4

Pretul dispozitivului CampStove este de 130 de dolari americani. Dar numai in America, deoarece in Europa se gaseste inca destul de greu si la preturi mult mai mari.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.