Athos - un FatBike cu 4 roţi 1

Unora li se pare ca FatBike-ul este prea mult. Insa altora li se pare ca este prea putin. Printre acestia din urma se numara si proiectantii de la Contes Engineering. Acestia au creat o adevarata monstruozitate, un FatBike cu 4 roti.

Cvadricicleta cu roti grase se numeste Athos si a fost prezentata la Oregon Handmade Show 2013. Cei de la Contes nu sunt la prima isprava, in trecut au mai construit si alte cvadriciclete excentrice. Athos a depasit insa orice limita cu cele 4 roti late de 4,8 inch si cu o greutate totala de 36 kg.

Athos - un FatBike cu 4 roţi 2

Rotile sunt contruite manual cu butuci Chris King si sunt incaltate cu cele mai late anvelope, Surly Lou de 4.8″. Fiecare roata are cate o frana disc Avid BB7. Forta combinata a celor 4 frane e arhisuficienta pentru a opri acest monstru. Franele sunt actionate de doua manete care trag cate doua cabluri odata.

Athos - un FatBike cu 4 roţi 3

Transmisia este cam dezamagitoare, fiind asigurata de un gearhub Shimano Alfine 8. Pentru o astfel de cavdricicleta as fi optat fara ezitare pentru un Rohloff cu 14 viteze, in cel mai rau caz un Alfine cu 11 viteze. Se pare ca masinaria va fi folosita exclusiv pentru plimbari lejere prin nisip si zapada, asa ca cele 8 viteze ar fi suficiente.

Athos - un FatBike cu 4 roţi 4

Cadrul este format din 56 de componente fabricate individual si 60 de piese de bicicleta. Pentru suspensie s-au folosit patru shock-uri RockShox Monarch cu o cursa de 5cm fiecare. Cadrul gol este din aluminiu si cantareste doar 5kg . Daca sunt cereri, Athos poate fi dotat si cu un motor electic.

Athos - un FatBike cu 4 roţi 5

Pretul cvadricicletei Athos este de 9200 dolari si se fabrica doar la comanda. Constructia unui singur exemplar dureaza  o luna si jumatate, asa ca trebuie sa va grabiti sa lansati comanda, daca vreti sa o primiti de Craciun.

Pentru a vedea cum functioneaza am atasat si un clip de pe YouTube:

http://www.youtube.com/watch?v=tmmjPeUGcdE

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.