Eduard Novak si lupta cu angajatii FRC

În cadrul unei conferințe de presă care a avut loc în data de 16.10.2013, Președintele Federației Române de Ciclism, a prezentat, fără să își ascundă indignarea, modul în care este tratat de angajații Federației Române de Ciclism și sabotajul constant pe care aceștia îl fac, încercând să îi distrugă reputația.

“Se întâmplă lucruri halucinante, care seamănă cu tacticile mafiote de intimidare. Mi-a fost violată corespondența, mi s-a ascuns chiar ștampila de către unii dintre membrii federației. În plus, contabilul angajat nu efectuează plata contribuțiilor către stat și aflu constant de noi infracțiuni ale fostei conduceri. Marea majoritatea a cluburilor private doresc o schimbare radicală în ciclismul românesc, să ne aliniem și noi la standardele profesioniste de afară. Am fost ales președinte din acest motiv și voi lupta până la capăt pentru a ne realiza obiectivele!” A declarat campionul mondial, actual președinte al FRC

Eduard Novak ne-a explicat în privat și motivele care au stat la baza discuției cu ministerul referitor la modul nestatutar în care a fost convocată Adunarea Generală Extraordinară

A fost o perioadă incredibilă. Nimeni nu știe la această dată câte cluburi sunt afiliate. În conformitate cu actualul STATUT cluburile nu pot fi suspendate decât până la prima Adunare Generală, când le poate fi prelungită suspendarea sau pot fi excluse. La Adunarea Generală din primăvară nu a fost votată nici o prelungire a suspendării și nici o excludere. Mai mult, Procesul Verbal al ședinței este dovada clară a incompetenței din Federația Română de Ciclism, un document scris de mână, aproape ilizibil, o bătaie de joc la adresa cluburilor membre. Noi considerăm Adunarea generală Extraordinară ca fiind legal constituită dar angajații FRC pot manipula cum vor cifrele pentru că nu există o evidență clară”  

Am intrat în posesia paginii din Procesul Verbal în care este consemnat momentul discuției referitoare la cluburile suspendate și îl prezentăm cititorilor Ciclism.ro (Click pentru imagine mărită).

Proces Verbal Novak a continuat cu alte dezvăluiri:

În Federația Română de Ciclism debandada este la ordinea zilei. Nu exista nici un Registru de Intrări-Ieșiri așa că nimeni nu putea verifica existența depunerii unor documente. Când am cerut să se cumpere un registru mi s-a râs în nas și răspunsul a fost că NU EXISTA AȘA CEVA ÎN BUCUREȘTI!

Am achiziționat un registru de Intrări-Ieșiri și doar de o lună există o evidență clară a documentelor care intră și ies din Federație.

Ce să vă mai spun, că îmi este violată corespondența? Că nu am acces la adresa de mail a președintelui? Că în Consiliul de Administrație votează împotriva mea un om de la ambulanță și unul de la jandarmi, oameni care nu au nici o treabă cu ciclismul? Că mi se râde în nas când cer un document al Federației? Că sunt jignit și mi se spune că nu va fi efectuat niciodată un audit contabil (care cu siguranță ar scoate la iveală ilegalitățile comise de angajați?”

La ora aceasta Federația Română de Ciclism este blocată și problemele cele mai mari le au cluburile care muncesc și care au activitate.

Organizatorul cursei UCI 2.1 Turul Ciclist al Sibiului a virat în conturile Federației 27.000 de euro și contabilul Bogdan Floareș nu achită acești bani cluburilor care au avut sportivi care au câștigat premii în această competiție. Organizatorul celui mai important eveniment ciclist al României este pus într-o situație jenantă și este în pericol să fie reclamat la UCI pentru neplata premiilor.

Deși Ministerul a aprobat la solicitarea Peședintelui o suplimentare de fonduri se pare că acești bani vor fi pierduți pentru că interesul Consiliului de Administrație este ca la prima ședință să suspende alte cluburi, nu să aprobe și să trimită documentația la Minister.

Puteți urmări o parte din conferința de presă în filmările făcute de Emilian Nedelcu de la Biciclistul.ro AICI

 

 

12 COMMENTS

 1. Si de ce nu se depune o plangere oficiala la organele abilitate ? Gen DNA, parchet, politie ? In calitate de persoana oficiala ar trebui sa fie ascultat de “organe”, cel putin intr-o tara normala asa ar trebui!

 2. Dar o petitie la chiar la MTS?. Un memorandum cu toate problemele invocate, memorandu ce va ajunge in aceiasi forma si la presa (scrisa si media) pentru a putea fi mediatizat?
  Daca toata lupta asta se va purta intern fara a o face cunoscuta la nivel national (si tuturor nu numai fanilor ciclismului) nu cred ca Eduard va fi castigator. Lui in acest moment ii trebuie un ajutor extern.

 3. Este foarte frustrant sa conduci o federatie in asemenea conditii, dar iti tinem pumnii sa rezisti si sa reusesti modernizarea si profesionalizarea institutiei!

 4. […] „Se întâmplă lucruri halucinante, care seamănă cu tacticile mafiote de intimidare. Mi-a fost violată corespondenţa, mi s-a ascuns chiar ştampila de către unii dintre membrii federaţiei. În plus, contabilul angajat nu efectuează plata contribuţiilor către stat şi aflu constant de noi infracţiuni ale fostei conduceri”, a povestit Novak, citat de site-ul ciclism.ro. […]

 5. cred ca solutia cu 5000 ciclisti in fata Ministerului, in conditiile in care FRC are legitimati maxim 300, pe care nu-i gasesti in situl federatiei este o metoda de a urgenta interventia DNa-ului.
  Trebuie cu siguranta cerut sprijinul Mass-madiei.

 6. FRC nu are vizibila componenta cluburilor afiliate…Suntem intradevar in afara lumii civilizate…

 7. Pacat, insa federatia nu se poate conduce de la Miercurea-Ciuc. Imi doresc ca Edy sa lase deocamdata FRC si sa se concentreze pe cariera lui sportiva. Este aproape imposibil sa fii atat sportiv in activitate cat si presedinte de federatie. Cu toata admiratia mea pentru el, dar cred ca a fost o naivitate sa preia acum sefia FRC.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.