Antifurt cu cifru pentru şuruburi si piuliţe 1

Au aparut multe sisteme speciale pentru a proteja de hoti rotile bicicletei si celelalte piese demontabile. Sunt disponibile o multime de suruburi ce necesita chei speciale si scule complicate. O abordare mai deosebita a problemei vine din partea firmei germane Sphyke.

Antifurt cu cifru pentru şuruburi si piuliţe 2

Cei de la Sphyke au lansat un nou sistem antifurt pentru suruburi si piulite. Deasupra surubului se fixeaza un capac metalic ce are pe exterior un cod din trei randuri de caractere. Capacul nu se poate indeparta decat dupa ce este formata combinatia corecta. Abia dupa scoaterea capacului se poate accesa surubul respectiv.

Antifurt cu cifru pentru şuruburi si piuliţe 3

Sistemul cuprinde o mare varietate de incuietori, pentru aproape toate piesele demontabile. In primul rand rotile. Indiferent de tipul axului – QR, ax plin, butuci cu viteze – exista cate un antifurt pentru fiecare. Colierul pentru tija si surubul pentru şa sunt urmatoarea alegere logica. Chiar si pentru pipa si ghidon sunt disponibile suruburi cu cifru.

Antifurt cu cifru pentru şuruburi si piuliţe 4

In combinatie cu un U-lock sau un cablu gros, aceste incuietori descurajeaza aproape orice tentativa de furt. Sunt utile in primul rand ciclistilor urbani ce sunt adesea nevoiti sa-si lase bicicleta nepazita in parcarea din fata magazinului. Câţi nu si-au gasit bicicleta fara roti sau fara sa. Daca un hot nu reuseste sa fure toata bicicleta incearca sa scoata tot ce poate.

Antifurt cu cifru pentru şuruburi si piuliţe 5

Aspectul si greutatea acestor antifurturi nu sunt chiar pe placul tuturor, dar in schimb preturile sunt decente. Un set de axuri QR costa 40 de euro iar piulitele pentru ax plin costa 25 euro pe roata. Colierul pentru tija e 29 euro, iar surubul pentru colier costa 23 de euro, surubul pentru şa costa 25 euro si antifurtul pentru pipa costa 20 euro.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.