11nine FatBike titan fullsuspension 1

La târgul de biciclete InterBike 2013 au fost prezente zeci de FatBike-uri diferite, de la diverse firme si cu caracteristici deosebite. Probabil cel mai impresionant FatBike a fost prototipul celor de la 11nine, o bicicleta unica cu dotari extraordinare, denumita Direwolf.

11nine FatBike titan fullsuspension 2

Cadrul bicicletei Direwolf este construit din titan si beneficiaza de o suspensie cu o cursa de 120mm. Constructiv cadrul este de tip FourBar cu pivotul spate HorstLink si shock floating montat deasupra monoblocului. Dropout-urile sunt pregatite pentru un ax de 170x12mm, iar carcasa monoblocului are filet clasic si latime de 100mm.

11nine FatBike titan fullsuspension 3

Datorita modelului constructiv, seattube-ul nu permite montarea unui schimbatoir de foi, asa ca transmisia foloseste un angrenaj simplu. Designul parghiilor permite montarea oricarui model de shock, de la orice firma.

11nine FatBike titan fullsuspension 4

Tubul frontal este conic iar furca spate poate adaposti anvelope de 4.25″. Jantele late de 65mm, au 32 de gauri si decupaje mari, acoperite de o banda multicolora.

11nine FatBike titan fullsuspension 5

Furcile cu suspensie pentru FatBike sunt foarte rare, asa ca 11nine si-au construit propria furca. Denumita LuLu, aceasta furca are un design invers cu pistoanele montate in partea inferioara. Cursa este de 110mm, iar butucul dedicat trebuie sa aiba ax de 135x15mm. Furca beneficiaza de toate reglajele necesare – revenire, compresie si blocaj. LuLu cantareste 1,8kg si costa 900 de dolari. Trebuie sa specific ca si butucii sunt construiti tot de 11nine.

11nine FatBike titan fullsuspension 6

Modelul prezentat este doar un prototip ce se pare ca nu va intra in productia de serie. Modelele urmatoare vor avea cadru de aluminiu si dotari mai modeste pentru a fi mai accesibile. Bineinteles, cine doreste un cadru de titan il va primi la comanda.

11nine FatBike titan fullsuspension 7

FatBike-ul de titan cantareste 16kg, dar producatorii promit ca versiunile urmatoare vor avea 15kg. Pentru cei ce vor ceva mai usor si mai agil, 11nine a pregatit si o varianta hardtail numita Simus. Acest FatBike are aceleasi dotari, exceptand cadrul fara suspensii, construit din titan sau aluminiu.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.