Nibali

Dave Brailsford, omul din spatele mașinăriei Sky, știe deja care va fi principalul rival al lui Chris Froome în 2014. Nu este Nairo Quintana sau Alberto Contador, ci Vincenzo Nibali.

Într-un interviu pentru Gazzetta dello Sport, Brailsford a spus: ”Nibali va fi principalul nostru rival. După prezentarea traseului Turului Franței 2014, nu mai am nici un dubiu că Nibali este cel mai complet adversar”. Liderul celor de la Astana a fost singurul rutier care l-a învins pe Froome într-o luptă unu la unu, în Tirreno Adriatico, pe o vreme ce i-a convenit de minune lui Nibali.

Anul acesta, italianul a ales să participe în Turul Italiei, pe care l-a câștigat, și în Vuelta unde a pierdut tricoul roșu pe final. Cei de la Astana au confirmat faptul că Nibali se va concentra pe Turul Franței în 2014, ceea ce va genera o bătălie cu Froome, într-un mare tur, pentru prima dată din 2012, pe când britanicul era locotenentul lui Wiggins.

”Ce îmi place la Nibali este faptul că pedalează ca un adevărat ciclist. Este luptător, agresiv și nu renunță niciodată. Poate transforma o etapă banală într-una care să conteze și asta pentru că e creativ și curajos. Talentul său este evident și în plus concurează într-un stil modern”.

În 2012, Nibali a fost singurul rutier care le-a mai pus ceva probleme celor de la Sky în Turul Franței, terminând în acel an pe 3.

Traseul cursei pentru 2014 i se potrivește italianului la fel de bine ca și lui Froome, cu 5 finaluri în cățărare, un contratimp individual lung în penultima etapă, porțiuni de pavate, străzi înguste și complicate. ”Pe pavate, este un rutier mai bun decât Froome. Am văzut cât de bine s-a descurcat pe porțiunile cu pietriș în Giro și cât de bine coboară pe șosele ude”.

Nibali este și unul dintre cei mai buni contratimpiști dintre principalii rivali ai lui Froome, iar Brailsford spune că ar fi o greșeală ca Chris să aștepte până în penultima etapă. ”Dintotdeauna am fost  de părere că Froome este un cățărător mai bun decât contratimpist, așa că va trebui să câștige timp în munți. Sunt doar 5 finaluri în cățărare, nu poți aștepta prea mult”.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

sursa: velonews.competitor.com

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.