Biciclete de top de la Dahon cu Rohloff, curea şi hidraulice 1

Dahon a lansat recent o noua bicicleta de top dotata la superlativ. Bicicleta cu cadru pliabil aduce cateva noutati in cadrul firmei, plus cateva inovatii interesante.

Transmisia noului model este asigurata de un butuc Rohloff cu 14 viteze integrate. Angrenarea se realizeaza cu o curea dintata din carbon, iar monoblocul este cu rulmenti exteriori. Franele hidraulice Magura MT6 sunt prezente pe ambele roti. Pedalele fabricate de VP se decupleaza automat si se depoziteaza in borseta de sub şa.

Biciclete de top de la Dahon cu Rohloff, curea şi hidraulice 2

Cadrul bicicletei MU Rohloff este Dalloy Sanus din aluminiu cu fixare V-clamp iar furca – Lightweight Dalloy aluminiu. Ansamblul pipa-ghidon este tot din aluminiu, reglabil si pliabil. Rotile ies putin din tipare, avand marimea de 22inch (451mm) cu jante duble si anvelope Schwalbe. Butucul fata e fabricat tot de Dahon si se invarte pe rulmenti capsulati.

Biciclete de top de la Dahon cu Rohloff, curea şi hidraulice 3

Bicicleta este extraordinara, dar are doua minusuri mari. Primul este greutatea de peste 12kg fara accesorii, iar al doilea este pretul de 5500 dolari.

Biciclete de top de la Dahon cu Rohloff, curea şi hidraulice 4

Pentru cei ce doresc o pliabila extra-usoara este disponibil modelul MU EX. Construita pe un cadru asemanator, aceasta bicicleta are ca avantaje tija, ghidonul si furca din carbon. Sistemul de angrenare este Sram Red, iar franele V de la TRP au manete de carbon. Rotle de 20inch au 14 spite pe faţă si 16 pe spate. Pretul de 2000 de dolari este aproape acceptabil.

Biciclete de top de la Dahon cu Rohloff, curea şi hidraulice 5

Dahon s-a gandit si la cei mai putin pretentiosi pentru care a pregatit o bicicleta foarte simpla. Pliabila Speed Uno are o singura viteza, frana la picior si roti de 20inch, totul la un pret de 420 dolari.

Biciclete de top de la Dahon cu Rohloff, curea şi hidraulice 6

2 COMMENTS

  1. Are cineva idee unde gasesc o aparatoare de lant precum cea din ultima poza? vorbesc despre “tubul” care se monteaza pe lant. Multumesc

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.