Noile pedale de la Shimano cu rulmenţi şi carbon 1

Dupa Dura-Ace si Ultegra a venit si randul pedalelor 105 sa fie upgradate. Noile modele R550 si 5700c au corpul construit din carbon, iar axul se invarte pe rulmenti capsulati. Corpul are o suprafata marita pentru a oferi o priza mai buna si o stabilitate mai mare.

Noile pedale de la Shimano cu rulmenţi şi carbon 2

Pentru a intari corpul de carbon, pe mijlocul platformei a fost aplicata o placuta de otel inoxidabil. Ambele modele beneficiaza de rulmenti sigilati, ce le confera o rotire lina, o durata mare de exploatare si elimina servisarea. Modelul R550 se infileteaza cu o cheie fixa insa 5700c necesita doar o cheie inbus. Pedalele R550 cantaresc 310 grame perechea si costa 100 de dolari. Modelul 5700c cantareste 276 grame si costa 150 de dolari.

Noile pedale de la Shimano cu rulmenţi şi carbon 3

Pentru ciclistii urbani si pentru incepatori, Shimano a lansat modelul Click’r. Aceste pedale au placutele mai diferite, mai usor de folosit si mai sigure. Necesita o forta cu 60% mai mica pentru clipsare si cu 62% mai mica pentru declipsare. Unghiul de eliberare de 8,5° permite piciorului sa fi scos cu usurinta. Noile modele Click’r se numesc PD-T420 si PD-MT50 si costa 80 de dolari perechea.

Noile pedale de la Shimano cu rulmenţi şi carbon 4

Modelul T420 este Half-SPD avand plăcuţe pe o parte si platforma pe cealalta parte. In schimb MT50 este full SPD fiind dedicata metebiştilor incepatori. Corpul pedalei permite eliminarea rapida a noroiului si are si pini pe margini pentru o priza mai sigura.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.