Le Flaneur - Biciclete de lux de la Hermes 1

Hermes Paris este o firma specializata in construirea de obiecte de lux ce au ca principala caracteristica pretul foarte mare. Printre multe alte lucruri mai mult sau mai putin utile, se numara si doua modele de bicicleta de oras. Denumite Le Flaneur si Le Flaneur Sportif, cele doua modele costa nici mai mult, nici mai putin de 8100 euro. Fiecare!

Le Flaneur - Biciclete de lux de la Hermes 2

Cadrele bicicletelor sunt construite cu tehnologii noi si avansate cum ar fi RTM (resin transfer molding) si CMT (compressed carbon tehnology). Nimeni nu a mai folosit astfel de materiale si de tehnologii pentru construirea unei biciclete de oras. Le Flaneur nu este destinata vitezei sau performantelor, este pur si simplu o bicicleta de plimbare, de relaxare si pentru excursii lejere.

Le Flaneur - Biciclete de lux de la Hermes 3

Varianta sportiva are sistemul de angrenare compus dintr-un butuc Shimano Alfine cu 11 viteze integrate. Legatura intre pedalier si butuc se face cu o curea de transmisie din carbon. Ghidonul Bullhorn permite o pozitie mai sportiva si atingerea unor viteze mai mari. Şaua, mansoanele si mansonul de pe toptube sunt din piele de vaca. Bineinteles nu puteau sa lipseasca franele hidraulice pe disc. Desi ne-am fi asteptat sa vedem un Alfine Di2, comandat electronic, Le Flaneur Sportif foloseste varianta clasica cu cablu.

Le Flaneur - Biciclete de lux de la Hermes 4

Le Flaneur, varianta nesportiva, are cadrul de dama si cateva accesorii in plus. Desi are acelasi pret, butucul spate este un Alfine 8, angrenat tot de o curea dintata. Franele hidraulice pe disc sunt prezente si pe varianta de dama. In plus apar aripile si portbagajul spate, precum si pipa reglabila. Butucul faţă are dinam integrat si este dotata cu far si stop.

Le Flaneur - Biciclete de lux de la Hermes 5

Ambele modele se fabrica in trei culori – alb, negru si visiniu – si in trei marimi – S, M si L.

1 COMMENT

  1. O veste mult asteptata de toti parvenitii si pitipoancele ce graviteaza in jurul lor! Acum pot si ei sa-si cumpere o bicicleta fara sa rada anturajul de ei…

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.