Visul oricărui mecanic - Topeak Prep Station 1

Ca orice pasionat de mecanica, si eu urmaresc si studiez toate sculele si uneltele ce apar pe piata. Toti producatorii se intrec in a compune truse de scule si bancuri de lucru cat mai dotate si mai utile. Una dintre cele mai interesante truse de scule a fost lansata de Topeak si se numeste Prep Station.

Visul oricărui mecanic - Topeak Prep Station 2

Topeak fabrica o multime de accesorii pentru biciclete, fiind mai cunoscuti la noi pentru echipamentele de cicloturism si excursii. In domeniul uneltelor au fost mai putin apreciati, cel putin pana acum. Cu noua statie de lucru, Topeak poate ocupa un loc de frunte in domeniu.

Visul oricărui mecanic - Topeak Prep Station 3

Cel mai mult impresioneaza modul de constructie si de aranjare a suporturilor pentru scule. Prep Station este compusa din sase tavi cu scule, plus un recipient mai mare, toate montate pe un suport cu roti si maner. Tot ansamblul este foarte compact si se poate transporta foarte usor datorita manerului reglabil si rotilor de 5inch pe rulmenti. Tavile cu scule se pot pivota in jurul unui ax pentru a fi accesibile din orice pozitie.

Visul oricărui mecanic - Topeak Prep Station 4

Prima tava contine doua cutii compartimentate, cu capac transparent, foarte utile pentru depozitatea pieselor marunte. Este ideala pentru piulite, suruburi, saibe si alte maruntisuri.

Visul oricărui mecanic - Topeak Prep Station 5

A doua tava adaposteste cheile inbus. Toate inbusurile au forma de L cu un maner mare si confortabil ce permite aplicarea unei forte mari.

Visul oricărui mecanic - Topeak Prep Station 6

In a treia tava gasim o multime de scule specializate. Presa de lant, lera de lant, cheie dinamometrica, pompa pentru suspensii, set de Torx, maner cu clichet, sunt cateva dintre sculele prezente.

Visul oricărui mecanic - Topeak Prep Station 7

A patra tava contine cleşti si patenţi precum si o cheie reglabila si chei pentru nipluri. Cleste pentru cabluri, pentru za rapida, pentru taiat si sertizat, toate sunt la locul lor.

Visul oricărui mecanic - Topeak Prep Station 8

In a cincea tava gasim cheia cu lant, cheile pentru pinioane si monoblocuri, presa de angrenaj si alte unelte utile.

Visul oricărui mecanic - Topeak Prep Station 9

In ultima tava este un ciocan de cauciuc, o pila, o perie, scula de introdus floarea si ghidaj pentru taiat tevi. Mai include si un spatiu liber pentru unelte aditionale. Cutia mare de la baza poate adaporti o multime de alte lucruri utile, flacoane si sprayuri, lavete, echipamentul de protectie si orice mai e necesar.

Visul oricărui mecanic - Topeak Prep Station 10

In total, Prep Station contine 40 de unelte de prima calitate, construite din otel CrVa. Dimensiunile cutiei sunt 38x36x67cm si este construita din plastic rezistent, cu intarituri din aluminiu. Cutia se poate incuia si este disponibila si o husa de protectie. Pretul este de 600 lire sterline, adica in jur de 3100 lei.

PDF detalii – Topeak Prep Station

Video – http://www.youtube.com/watch?v=63UDdy2JYF8

1 COMMENT

  1. Prea scumpa trusa asta mobila pt. sculele care le contine!
    Referitor la pretul afisat(aprox 3100 lei), o panoplie pt. scule este ideala dar si destul de ieftina si poate contine mult mai multe scule din CrVa decat aceasta trusa; am asa ceva de cativa ani si o folosesc cu maximum de eficienta in mecanica de biciclete pe care o fac la domiciliu.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.