Cursiera Lightweight Urgestalt e gata de drum1

Prima cursiera produsa de Lightweight a fost prezentata la InterBike 2013. Construita in jurul cadrului Urgestalt, cu roti Lightweight si groupset Shimano DuraAce, noua cursiera cantareste doar 5,93kg!

Cursiera Lightweight Urgestalt e gata de drum2

Cadrul Urgestalt are 790 de grame, iar impreuna cu furca, tija si headsetul, cantareste 1340 de grame. Ghidonul Runnbugel mai adauga 168 de grame. Cadrul are tubul frontal conic, iar cablurile sunt trase in intregime prin interior. Suporta atat schimbatoare mecanice, cat si electronice. Franele pot fi doar cu saboti pe janta.

Cursiera Lightweight Urgestalt e gata de drum3

Tija de sa este special construita pentru acest cadru, avand o forma ovala. Strangerea tijei se face cu ajutorul unui surub situat sub tubul superior. Acest surub preseaza un opritor inspre tija pentru a o tine in pozitia dorita.

Cursiera Lightweight Urgestalt e gata de drum4

Cursiera Lightweight Urgestalt e gata de drum5

Chainstay-urile dreptunghiulare arata impresionant si dau o mare rezistenta cadrului. Seatstay-urile sunt mai subtiri pentru a prelua din vibratii iar carcasa monoblocului PF86 este masiva si intarita pentru a rezista oricarei forte. Toate aceste caracteristici creaza un cadru solid si confortabil, fara a  sacrifica greutatea.

Cursiera Lightweight Urgestalt e gata de drum7

Tija de şa poate primi si şei cu tije clasice si şei cu tija Monolink.

Cursiera Lightweight Urgestalt e gata de drum6

Greuatatea totala a bicicletei este de 5,93kg, fara pedale si cu DuraAce 9000. Exista si groupset-uri mai usoare, deci greutatea se mai poate micsora. Pretul inca nu a fost dezvaluit dar putem face cateva speculatii. Frameset-ul costa in jur de 5000 euro plus 300 euro pentru ghidon. Rotile adauga inca 4-5000 de euro, iar groupset-ul e cam 1500 euro. Adunam anvelopele, saua, pedalele si alte accesorii si obtinem o suma de-a dreptul exorbitanta.

Cursiera Lightweight Urgestalt e gata de drum8

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.