Movistar_Froome

Într-un interviu acordat publicației spaniole El Diario di Navarra, managerul celor de la Movistar, Eusebio Unzue, a spus: ”Am încercat să îl luăm pe Froome la Movistar, dar problema a fost că a început să crească în timpul cursei. L-am curtat la începutul Turului Spaniei 2011, însă promisiunea pe care a făcut-o s-a îndeplinit. A terminat pe podium, iar imperiul Sky nu avea cum să scape un asemenea ciclist”.

Mulți cred că Froome, care conducea cursa după contratimpul din etapa a 10-a de la Salamanca, ar fi putut să câștige acel Tur al Spaniei dacă nu trebuia să lucreze pentru Bradley Wiggins deși avea pe umeri tricoul roșu.

FROOME-COBO-ATTACK

Wiggins venea în Vuelta după ce abandonase Turul Franței din cauza unei fracturi la claviculă și avea să preia tricoul roșu de la Froome după numai o etapă. Britanicul a pierdut însă poziția de lider la general în fața lui Juan Jose Cobo pe Angliru, iar în ultimele etape ale turului Froome a devenit liderul echipei, încheind Vuelta la doar 13s de învingător.

”Froome a încercat să vină la Movistar, își dorea asta. Din păcate talentul său a explodat tocmai în timpul negocierilor”. Unzue nu crede că Froome putea fi mai bun la Movistar decât este la Sky, dar este de părere că putea avea în acest moment un Tur al Spaniei și unul al Franței în plus în palmaresul său.

Victoria din Turul Franței din acest an i-a adus lui Froome un contract nou la Sky, nou salar aducându-i și o nouă poreclă din partea coechipierilor: ”Froomedog Millionaire”.

Rivalitatea dintre cei doi lideri ai echipei Sky este posibil să se fi născut chiar în acel an. În sezonul următor, Wiggins a fost aproape de a abandona Turul Franței după ce Froome a atacat într-o etapă cu final în cățărare. Froome s-a impus ca lider al echipei abia anul acesta, după accidentările repetate ale lui Wiggins și după victoria din Le Tour.

 

 

 

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.