Huliganul de la Cannondale bântuie oraşele 1

Cannondale e o firma cunoscuta pentru bicicletele montane, pentru furcile Lefty si pentru cadrele full suspension. Putini stiu ca ei fabrica si biciclete de oras. Nu prea multe, dar bune si marunte. Hooligan este una dintre ele, o bicicleta indrazneata si agila.

Huliganul de la Cannondale bântuie oraşele 2

Cadrul Hooligan-ului ne aduce aminte de modelele MTB, avand asa numita forma DeltaV. Este robust si rezistent putand suporta orice ciclist, de orice inaltime si greutate. Pentru a fi cat mai versatil, cadrul vine cu o tija de şa lunga de 520mm. Pe tubul frontal are aplicata emblema firmei, cu patru suruburi inbus. Emblema se poate demonta si in locul ei se monteaza un cos sau o borseta pe un suport dedicat. In plus cadrul permite si montarea unui protbagaj clasic pe spate.

Huliganul de la Cannondale bântuie oraşele 3

Furca este tot de tip Lefty, insa fara suspensie. Roata fata necesita un butuc special, ce se fixeaza doar pe o parte. Marele avantaj al furcilor Lefty esta ca anvelopa se poate scoate rapid si usor fara a se mai scoate roata. Astfel, penele se rezolva de doua ori mai repede. Un mic dezavantaj apare atunci cand se doreste scoaterea rotii, deoarece trebuie intai demontat etrierul.

Huliganul de la Cannondale bântuie oraşele 4

Hooligan este echipat cu frane disc mecanice si transmisie cu gear hub. Butucul cu trei viteze integrate este un Shimano Nexus, potrivit pentru regiunile plate. Cei ce locuiesc in zone montane ar fi bine sa se orienteze catre Hooligan 8, modelul cu opt pinioane. Monoblocul cu rulmenti este montat pe un sistem excentric, ce-i permite tensionarea precisa si rapida a lantului.

Huliganul de la Cannondale bântuie oraşele 5

Greuatea de 11,3kg si dimensiunile reduse fac aceasta bicicleta sa fie usor de transportat pe scari sau in lift. Rotile de 20” si directia precisa fac Hooliganul usor de manevrat printre spatiile inguste de pe strazi si trotuare. Nu in ultimul rand aspectul şic atrage privirile si admiratiile tutror persoanelor. La fel de usor atrage si hotii, asa ca nu uitati de un antifurt solid.

Huliganul de la Cannondale bântuie oraşele 6

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.