lance-armstrong

Lance Armstrong a declarat, într-un interviu acordat pentru BBC World Service, că a suferit pierderi masive pe plan personal, în timp ce alți cicliști care au recunoscut că s-au dopat au avut de câștigat după confesiuni.

Americanul în vârstă de 42 de ani, ce a fost deposedat în 2012 de cele 7 titluri din Turul Franței, spune că dacă va fi tratat corect, va mărturisi totul transparent și onest în cadrul oricărei anchete legate de dopaj. ”Dacă toată lumea primește pedeapsa capitală, accept și eu această pedeapsă. Dar dacă toată lumea primește un bilet de voie, aș fi fericit să primesc și eu același tratament”, a spus Armstrong.

Fostul rutier de la US Postal și Discovery Channel nu a fost acuzat doar că ar fi folosit substanțe interzise, ci și de faptul că ar fi coordonat un întreg program de dopaj la echipele sale. Potrivit motivării USADA, Armstrong era implicat direct în angajarea doctorilor și a altor membri din staff-ul echipei ce coordonau programul de dopaj, iar dorința enormă de a-și atinge obiectivele l-a împins pe texan să își forțeze colegii de echipă să recurgă la doping pentru a-l putea ajuta în Turul Franței.

Armstrong

”Mi-a fost greu, foarte greu. Am pierdut foarte mult în ceea ce privește statutul meu în sport, reputația mea, dar și din punct de vedere financiar, pentru că procesele continuă să se adune. Pe plan personal am suferit pierderi masive, în timp ce alții au câștigat pe baza unor astfel de lucruri”.

Armstrong a mai spus că ciclismul a fost afectat de dezvăluirile care au scos la iveală faptul că acest sport a fost dominat de dopaj în anii ’90 și 2000. ”Nu cred că ce s-a întîmplat în ultimii 15 ani a făcut bine ciclismului. Dacă privim în urmă cu 15 ani, nici un sport nu a fost respectat așa cum ar fi trebuit”.   

 

2 COMMENTS

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.