Avalanşă de noutăţi de la Token 1

Dupa ce la inceputul anului Token ne-a uimit cu un nou concept de roti de cursiera, in aceasta toamna a venit si randul rotilor de MTB. O multime de alte noutati si inovatii au fost prezentate la EuroBike 2013.

Vigilante e numele noilor roti de sporturi montane ce pot fi folosite si la discipline extreme cum ar fi downhill. Gama de varf are jante de carbon, butuci Duplex si spite Sapim CX-Ray Aero. Jantele sunt late de 30mm si adânci de 32mm cu profilul rotunjit. Butucii Duplex sunt convertibili, putand fi folositi cu orice tip de ax. Cele 32 de spite impletite in 3x pe ambele parti dau rotii o rezistenta si o rigiditate mult peste medie. Jantele suporta atat anvelope clasice cat si sisteme tubeless.

Avalanşă de noutăţi de la Token 2

Putin derutanta este recomandarea celor de la Token ca rotile Vigilante sa fie folosite doar de ciclisti sub 90 de kilograme, desi tot ei afirma ca sunt “bombproof” adica rezistente la bombe. Greutatea totala de 1511g este mai degraba indicata pentru XC decat pentru downhill. Roata faţă are 708g, cea spate 813g, iar janta cantareste 400g. O inovatie ce a permis obtinerea unor jante solide si usoare este tehnologia AVT (Anti Vibration Technology). AVT consta intr-un strat lipit pe interiorul jantei, ce elimina vibratiile, rigidizeaza janta si ii mareste rezistenta in caz de impact. Compozitia acestui strat este pastrata secreta, dar se stie ca provine din cadrul fortelor armate. AVT este de opt ori mai puternic decat otelul, rezista le temperaturi extreme, la coroziune si la uzura.

Vigilante se fabrica momentan doar in varianta 27.5″ (650B) un lucru nu prea imbucurator. Se livreaza echipate cu QR, banda pentru janta, extensii pentru valve, spite si nipluri de rezerva si huse de transport. Pretul inca nu a fost publicat.

Avalanşă de noutăţi de la Token 3

Si axurile de strangere au fost modificate si imbunatatite. Vigilante QR au un nou sistem de strangere format din doua parti. Maneta este separata de piesa de contact si este fixata de aceasta pe doua parti pentru a crea o presiune uniforma si a aplica o forta mai mare.

Avalanşă de noutăţi de la Token 4

Alt model de QR il gasim la colierele pentru tija de şa. Denumit Shark Tail (coada de rechin), aceste QR-uri au capatul latit pentru a putea fi stranse si desfacute mai usor.

Avalanşă de noutăţi de la Token 5

Token a pregatit si un model de roti de sosea cu frane pe disc. Rotile numite Arsenal Disc C28AD au fost prezentate la EuroBike dar inca nu se cunosc detalii despre ele. Se stie ca beneficiaza si ele de sistemul AVT, precum se vede in sectiunea prin profil.

Avalanşă de noutăţi de la Token 6

O piesa foarte interesanta ce va fi lansata in curand este o caseta mixta ce suporta orice tip de pinioane de la Shimano, Sram sau Campagnolo.

Avalanşă de noutăţi de la Token 7

Monoblocul Fusion PF vine cu cateva imbunatatiri foare apreciate. Carcasa este formata din straturi de aluminiu si plastic, pentru a-i mari rigiditatea si rezistenta la uzura. Rulmentii sunt introdusi in carcase de aluminiu ce sunt apoi invelite intr-un strat de plastic. Toate componentele sunt strunjite si finisate cu precizie pentru a se obtine o potrivire perfecta. Rulmentii au un suport mai solid, ceea ce le mareste durata de viata si perfomantele.

Avalanşă de noutăţi de la Token 8

Pentru ciclistii pretentiosi Token a lansat un kit cu piese si accesorii asortate. Acest kit contine rotite de schimbator, lock ring, distantiere, suruburi pentru foi si alte maruntisuri.

Avalanşă de noutăţi de la Token 9

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.