Eduard Novak demis

Într-o acțiune fără precedent, abuzivă și nestatutară, aripa din Federația de Ciclism care îl susține pe Secretarul General Vasile Selejan a trimis o comunicare către Președintele Eduard Novak și către presă, anunțând că multiplul Campion Mondial și Campion Paralimpic la Londra a fost demis pentru mai multe motive care sunt detaliate în cadrul unui proces verbal de ședință.

Abuzul a fost posibil și datorită prezenței a doi angajați al Ministerului Sportului, care au semnat pe procesul verbal fără a fi împuterniciți de Minister să facă acest lucru.

Deja acese acțiuni fac valuri pe site-urile de sport, Ministerul Tineretului și Sportului anunțând că va comunica un punct de vedere la începutul săptămânii viitoare.

Între timp Eduard Novak a reacționat public declarând că:

“Acum am venit la minister să ne interesăm care este treaba. Conform Statutului, Consiliul de Administraţie se poate convoca doar de către preşedinte. Ei au convocat de capul lor, au cerut doi reprezentanţi din partea MTS, au făcut şedinţa, m-au suspendat cu încă cinci cluburi. Este un abuz din partea MTS că a avut doi reprezentanţi la această şedinţă.

Am cerut control financiar din partea MTS şi nu am primit niciun răspuns. Parcă îi acoperă pe oamenii de acolo. Aşteptăm o poziţie oficială a MTS legată de această şedinţă şi în funcţie de asta ne decidem dacă mergem sau nu în instanţă. Nici nu am deschis procesul verbal. Eu mă bazez doar pe faptul că acest Consiliu de Administraţie nu este convocat statutar. Cele 25 de motive aş putea să le combat”

Între timp mai multe cluburi au trimis mesaje către Secretarul General Vasile Selejan, exprimându-și dezabrobarea referitor la aceste acțiuni:

” Mai trebuia sa-l demiteti si pe presedintele tarii si sa suspendati guvernul, pentru ca sunt la fel de legale actiunile dvs.
Asteptam in zilele urmatoare punctul de vedere al MTS cu privire la aceasta actiune nestatutara si abuziva, dupa care ne rezervam dreptul sa actionam alaturi de celelalte cluburi in sensul rezolvarii acestei situatiii aberante, care a inceput cu un an in urma, cand ati suspendat abuziv celelalte cluburi care nu va sustin, iar acum ati intrecut orice masura.” declară reprezentantul clubului SURMONT, club suspendat în aceeași ședință în care Eduard Novak a fost “demis”.
Reprezentantul Surmont a continuat: “Ca sa fie mai clar, uitasem sa va mentionez niste lucruri, in legatura cu activitatea sportiva a Surmont Club. Am avut o reprezentare de cinste la Campionatele Europene de Downhill si 4 Cross, 5 octombrie, Pamporovo, Bulgaria, prin sportivul Marcu Dan, care a obtinut nu mai putin de 60 de puncte UCI. Si cu toate acestea Selejan sustine ca nu avem activitate si a gasit motiv sa ne suspende. Mai este nevoie sa clarificam ceva?
Campionatul National de Downhill si 4 Cross nu a fost organizat de catre federatie anul acesta si nici un club nu a dorit sa-l organizeze deoarece Selejan s-a purtat execrabil cu reprezentantul Clubului Sportiv Cheile Gradistei, care s-a prezentat in august la federatie cu solicitarea voluntara de a organiza acest campionat. Nu este vina cluburilor, sau a sportivilor ca nu am avut campionat national pentru unele discipline, iar scopul suspendarii este de a elimina cluburile care ar vota in adunarea generala impotriva deciziilor lui Selejan.”

Și clubul Procycling a reacționat pe grupul de mail care cuprinde adresele tuturor cluburilor de ciclism:
“Se face referire in aceste documente si la Clubul Sportiv ProCycling si la faptul ca acesta este suspendat!!!
Ne vom prezenta in zilele urmatoare la MTS cu o adresa si alte documente pentru a solicita un punct de vedere juridic din partea acestei institutii privind aceasta suspendare.
Intre timp ne consideram membru cu drepturi depline al Federatiei Romane de Ciclism si pentru ca:
– Respectam toate cerintele din Statutul si Regulamentul FRC
– Am achitat toate taxele
– Avem cinci sportivi licentiati FRC in 2013
– Am organizat Campionatele Nationale de Mountain Bike Cross Country 2013
– Avem 2 titluri de campion national si 3 titluri de vicecampion national in 2013
– Am obtinut prin sportivii nostri 38 de puncte UCI prin participarea la competitii internationale, puncte care vor fi contorizate si pentru Romania in clasamentul pe natiuni. Deplasarile s-au facut din fonduri proprii.
– Suntem probabil unul din cele mai active cluburi, in special in ramura mountain bike
Consideram ca situatia (inclusiv financiara) in care a ajuns ciclismul nu poate fi deblocata decat prin convocarea unei ADUNARI GENERALE la care sa participe toate cluburile afiliate.
Solicitam Presedintelui sa NU convoace un Consiliu de Administratie avand in vedere ca majoritatea membrilor actuali ai acestui consiliu au ca scop suspendarea altor structuri sportive, asa cum au demonstrat prin abuzul incercat ieri. Este clar ca acesti membrii nu reprezinta interesele ciclismului din Romania.
De asemenea invitam toate cluburile ai caror reprezentanti inca mai au coloana vertebrala sa se ralieze la cele doua solicitari de mai sus si sa trimita propriile solicitari catre FRC si MTS. Se impune credem o atitudine ferma din partea tuturor cluburilor afiliate, indiferent ca sustin vechea sau noua conducere sau sunt neutri in aceasta privinta.”

Ciclism.ro îl susține în continuare pe domnul Eduard Novak, Președinte LEGITIM al Federației Române de Ciclism. Vom solicita la rândul nostru clarificări Ministerului Tineretului și Sportului referitor la abuzurile făcute de angajații săi, care au legitimat o acțiune ilegală.

O să vă ținem la curent cu toate informațiile relevante legate de această acțiune rușinoasă a angajaților Federației Române de Ciclism.

10 COMMENTS

 1. Probabil de anul viitor Dl. Novak va concura si va castiga aur pt Ungaria:) Si tare bine face!! Viu ceilalti o sa continuati tiganiada damboviteana pe care sunteti in stare sa faceti:) Cersitori ce sunteti..

 2. NAPARCI CE SUNTETI !!! SI VA MAI MIRATI CA UNII VOR SEPARAREA TRANSILVANIEI !!! IMI E SCARBA DE ATITUDINILE ASTEA COMUNISTE SI STAU SI MA INTREB DACA IN TARA ASTA MAI EXISTA CINSTE SAU DACA ESTE CONDUSA DE CINEVA !!!

 3. SA se faca un concurs unde sa fie invitati tot gunoiul din federatie . Teava de la bicicleta este un bun motivator si la om si la autoturism . Daca ei nu inteleg cu frumosul schimba si tu atitudinea. In al doilea rand PRESEDINTELE unei federatii are niste privilegii : a alege stafful cu care lucreaza !!!!!
  Asta inseamnand ca taie si spanzura , suspenda si concediaza dupa placul lui!!!
  cam asta ar trebuii sa faca

 4. Vă doresc succes în acțiunea de a elimina din federație și de pe fata pământului toate zdrențele și viermii și pe toți lingăii câte îl ling în fund pe Selejan marele vierm.

 5. Nu inteleg de ce trebuie sa ne agatam atata de ACEASTA FEDERATIE. Cu efort, pasiune si dedicatie se pot pune bazele unei federatii noi cu program paralel. Daca evenimentele organizate de aceasta federatie vor da rezultate in mod sigur toate cluburile care au ceva in cap , se vor afilia mai devreme sau mai tarziu!

 6. A Inceput circul :)) .
  A facut cineva ceva pt ciclism ? Spuneti voi aia care dati cu pietre,nici voi nu stiti unde,In cine sau de ce ?
  Artur,ia lumineaza-ne si pe noi,ce se Intampla ? De ce sunt unii rai iar altii…..si mai rai ?

 7. Bineinteles ca unii incearca sa ne ne distruga,Eu locuiesc de 8 ani in Canada dar imi doresc separarea Ardealului.
  Ar trebuii sa fie mandrii de Eduard !!
  Nu te lasa Edi lupta si noi te sustinem.

 8. daca cineva face realmente legatura intre separarea ardealului si forntierele statului si problemele de la FRC are probleme grave…
  daca vasile selejan e un comunist spagar si edi novak e ungur nu inseamna ca ardealu trebuie separat, cine face conexiuni de genu da dovada de un infantilism mental profund. va rog cenzurati-va e un site dedicat cilclismului si placeri de a te da pe bicicleta refulati in alte parti cu porcaria asta.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.