Bicicleta de triatlon Falco V sfidează toate regulile 1

Regulile sunt facute pentru a fi incalcate – afirma cineva odata… La fel au gandit si designerii bicicletei Falco V, iar creatia lor dovedeste asta. Desi e construita special pentru cursele de triatlon, nu va putea participa la ele, deorece nu se conformeaza regulamentului UCI.

Falco V are un cadru in forma de Y, fara seat stay si fara seat tube. Designul inspirat dintr-un celebru film SF are incluse multe tehnologii de la avioanele de vanatoare. Toate curbele si formele cadrului au fost intens studiate si analizate pentru a fi cat mai aerodinamice. O echipa compusa din ingineri si oameni de stiinta de la patru universitati internationale au lucrat in total 1700 de ore la proiectare si cercetare. Unele elemente de aerodinamicitate au fost imprumutate de la avioanele de lupta F22 si F15.

Bicicleta de triatlon Falco V sfidează toate regulile 2

Nimic nu a fost lasat la voia intamplarii. Franele sunt bine ferite de vant, fiind montate in spatele furcii pe faţă si sub chain stay pe spate. Camasile sunt in intregime trase prin cadru, iar bidonul este integrat in down tube. Sistemul de directie este exterior, cu ghidonul, pipa si furca integrate. Pe cadru se poate monta orice transmisie, mecanica, sau electronica.

Falco V a fost supus la teste riguroase in tunelul cu vant, iar rezultatele au fost foarte promitatoare. Conform declaratiilor oficialilor, aceasta bicicleta este mai rapida decat oricare alta din clasa ei. Formele aerodinamice economisesc 40 de wati, ceea ce inseamna 75-115 secunde la fiecare 40 de km.

Bicicleta de triatlon Falco V sfidează toate regulile 3

Tubul superior se termina cu o aripa de rechin in varful careia e montata şaua pe un suport original. Şaua se poate regla pe o plaja de 8°, iar şinele ii permit miscari ample in fata sau in spate.

Bicicleta de triatlon Falco V sfidează toate regulile 4

Bidonul ingust este montat intr-un suport integrat in tubul inferior. Acest tub este special construit pentru a taia aerul si a-l indeparta de transmisie.

Bicicleta de triatlon Falco V sfidează toate regulile 5

Chainstay-urile rectangulare sunt late si masive pentru a suplini lipsa seatstay-urilor.

Bicicleta de triatlon Falco V sfidează toate regulile 6

Cadrul gol cantareste 1900 de grame, iar furca 550 de grame. Pretul unui frameset este de 4000 dolari la care se mai adauga 250 dolari pentru ghidon. Mai multe detalii tehnice in PDF-ul atasat.

Bicicleta de triatlon Falco V sfidează toate regulile

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.