WCF

Gerald Ciolek câștigă Milano – San Remo

În niște condiții meteorologice aproape imposibile pentru ciclism, Gerald Ciolek s-a adaptat cel mai bine și a ajuns la finalul celei mai lungi clasice într-un grup din care mai făceau parte marele favorit Peter Sagan, Fabian Cancellara, Sylvain Chavanel, Luca Paolini, Ian Stannard și Taylor Phinney.

Ciolek

Sprinterul german ce era văzut în urmă cu câțiva ani, pe când evolua pentru Highroad/Columbia, ca o mare speranță a ciclismului, a reușit în sfârșit să confirme la cel mai înalt nivel prin victoria din Milano – San Remo. Ciolek a devenit în același timp și primul rutier al unei echipe africane care se impune la acest nivel.

Zdenek Stybar, revelația pavatelor

Stybar

Cehul a trecut de la ciclocros la ciclismul de șosea în 2011, dar nu a avut rezultate semnificative până în acest an. Stybar și-a demonstrat calitatea în Paris-Roubaix, rămânând pe finalul cursei alături de Sep Vanmarcke și Fabian Cancellara. Doar o ciocnire cu un spectator de pe marginea șoselei a făcut ca Stybar să nu aibă șansa de a sprinta pentru victorie pe velodromul din Roubaix.

Norocul s-a întors în partea a 2-a a sezonului, cehul câștigând două etape și clasamentul general în Turul Eneco, plus etapa a 7-a din Turul Spaniei.

Kreuziger se impune în Amstel Gold Race

Kreuziger

După două sezoane slabe la Astana, Roman Kreuziger s-a mutat la Saxo Tinkoff pentru a-l ajuta pe Alberto Contador în Turul Franței, însă Kreuziger s-a dovedit a fi mai bun decât Contador în 2013. Totul a început cu victoria surprinzătoare din Amstel Gold Race, iar forma bună a continuat și în Turul Franței unde a încheiat pe un execelent loc 5. Podiumul i-ar fi stat la dispoziție lui Kreuziger dacă nu ar fi trebuit să îl ”târâie” pe Contador pe toate cățărările din Turul Franței.

Columbienii din nou la putere

Trio Columbia

Anul 2013 a fost cu siguranță cel al columbienilor. Carlos Betancur a surprins în Turul Italiei printr-o evoluție ce i-a adus locul 5 și tricoul pentru cel mai bun tânăr, în timp ce compatriotul său Rigoberto Uran a fost singurul care i-a mai putut pune ceva probleme lui Nibali.

Cea mai mare surpriză a venit în Turul Franței, unde Nairo Quintana a preluat rolul de lider al celor de la Movistar, după etapa în care Valverde a pierdut peste 10 minute pe plat. Columbianul a oferit spectacolul ce îi lipsise Turului Franței în ultimii ani și a încheiat turul pe un incredibil loc 2, la care s-au adăugat tricourile pentru cel mai bun tânăr și pentru cel mai bun cățărător.

Rui Costa în tricoul curcubeu

Rui-Costa

 Zicala “când doi se luptă, al treilea câştigă” s-a potrivit de minune la Campionatele Mondiale de la Florenza. Lipsa conlucrării dintre cei doi mari favoriţi, Alejandro Valverde şi Joaquin Rodriguez, a contribuit la victoria portughezului Rui Costa în cursa pe şosea. 

Costa va evolua la anul pentru Lampre-Merida, echipă ce i-a oferit şansa de a fi lider în Turul Franţei, statut pe care nu îl putea obţine la Movistar, unde întreaga echipă se învârte în jurul lui Quintana şi Valverde. Noul campion mondial şi-a dovedit talentul de rutier în cursele pe etape, câştigând în ultimii doi ani Turul Elveţiei, însă rămâne de văzut dacă portughezul va face faţă la fel de bine unei curse de 3 săptămâni. 

 

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.