COMUNICAT OFICIAL AL PRESEDINTELUI FEDERATIEI ROMANE DE CICLISM “Aș dori să prezint punctul meu de vedere referitor la acțiunea abuzivă și nestatutară din 11.11.2013 a câtorva membri ai Consiliului de Administrație, susținuți de 9 cluburi dintre cele 43 de cluburi membre ale Federației Române de Ciclism.

În această săptămană acțiunile angajaților FRC au întrecut limita legală, aceștia convocând în mod nelegal și nestatutar o ședință a Consiliului de Administrație. Folosirea termenilor “nelegal” și “nestatutar” se bazează pe statutul Federației Române de Ciclism.

În conformitate cu acest statut, prin organizarea acestui Consiliu de Administrație în cadrul căruia am fost demis din funcția de Președinte al FRC și alte 5 cluburi au fost suspendate, au fost încălcate următoarele articole:

Capitolul IX – Art. 65 – 27 – Consiliul de Administratie se întrunește, de regulă, trimestrial sau de câte ori este nevoie, la convocarea Președintelui.
Nu am convocat în ultima perioadă întrunirea unui Consiliu de Administrație și din acest motiv întalnirea care a avut loc luni la Federația Româna de Ciclism poate fi considerată, în cel mai bun caz, o ședință de lucru a domnilor care au participat. Orice document generat în cadrul acelei întalniri este așadar nul de drept.

Capitolul IX – Art. 65 – 1 – Consiliul de Administrație este statutar constituit în prezenta a jumătate plus unu din totalul membrilor săi
Chiar și pornind de la premisa că subsemnatul ar fi convocat un Consiliu de Administrație, la întalnirea din data de 11.11.2013 au fost prezenți 5 membri, ei nereprezentând jumătate plus unu din totalul membrilor Consiliului de Administrație, în aceste condiții nefiind statutar constituiți.
De altfel chiar și în cazul în care Consiliul de Administrație ar fi fost statutar constituit, membrii acestuia nu îl pot demite pe Președintele Federației, Consiliul de Administrație neavând prerogative pentru a iniția o asemenea acțiune.

Iată alte nereguli referitoare la întâlnirea din 11.11.2013:
· Nu există un convocator de ședință
· Nu se știe cine a fost convocat și cine nu
· Pe ordinea de zi nu există nici un punct care să facă referire la demiterea Președintelui sau la suspendarea unor cluburi.

Scandalul este generat de acțiunile unor indivizi care nu sunt interesați de ciclismul românesc și care își doresc doar accesul la banii Ministerului Tineretului și Sportului. Acțiunile lor sunt o încercare nereușită de a mă înlătura de la conducerea Federației Române de Ciclism.

Dezamăgirea cea mai mare vine din partea unor angajați ai Ministerului Tineretului și Sportului. Domnul Ministru Nicolae Bănicioiu a lipsit în această perioadă, el revenind foarte probabil pe 18.11.2013.
Am discutat deja cu dânsul și m-a asigurat, așa cum a făcut de fiecare dată când am avut onoarea să îl întâlnesc, că Ministerul condus de dânsul va acționa în sensul respectării Legii Sportului și va solicita respectarea Statutului Federației.

Cu toate acestea, doi angajați al Ministerului Tineretului și Sportului au participat la întâlnirea din data de 11.11.2013, încercând să legitimeze prin prezența lor acțiuni nestatutare ale unor indivizi care au ca unic scop înlăturarea mea de la conducerea Federației de Ciclism, fără să țină cont de Legea Sportului, care menționează clar:
Capitolul 1 – Ministerul Tineretului si Sportului – Art. 18 lit k – Supraveghează și controlează respectarea de către structurile sportive a dispozițiilor legale în vigoare și a prevederilor cuprinse în statutele și în actele de constituire a acestora

Solicit pe aceasta cale în mod oficial Domnului Ministru Nicolae Bănicioiu, să inițieze o cercetare disciplinară pentru cei doi angajați care au fost prezenți la acea întâlnire și să îi sancționeze în conformitate cu regulamentele ministerului. De asemenea îmi iau libertatea de a face plângere penală împotriva acestor funcționari, care și-au încălcat grav atribuțiile, săvârșind un abuz în serviciu.

La final vreau să menționez faptul că aceste abuzuri au apărut în urma deciziei mele de a nu permite nici o plată nejustificată temeinic de angajații Federației. În ultima perioadă aceștia au utilizat fondurile Federației în scopuri personale, nu au achitat obligațiile salariale, nu au virat contribuțiile către stat, au încasat bani de la cluburi și nu au virat mai departe respectivele sume, care reprezintă premii de la concursuri internaționale.

Îi asigur pe toți iubitorii acestui sport că voi face toate demersurile legale pentru ca cei care au făcut abuzuri să răspundă în fața legii.”

Cu deosebita stimă,

Presedinte FRC Novak Carol Eduard

 

Sursa foto: www.biciclistul.ro

4 COMMENTS

  1. Toata lumea stie de abuzurile secretarului FRC, nu inteleg cum de inca isi pastreaza functia. In orice alta tara europeana ar fi fost undeva la intuneric, pus la uscat pana ajungea stafida. E clar ca are sustinere de undeva “de sus” de catre oameni care merita fix acelasi lucru. Pentru ca Romania este singura tara africana din Europa.

  2. Nu imi vine sa cred ce fel de lucruri se intampla in Romania. Nu de mult ma bucuram ca insfarsit a aparut o raza de speranta pentru ciclismul romanesc iar acum “virusurile vechi” incearca sa o doboare.
    Eduard ,toti ciclistii romani te sustin, si nu renunta la lupta , exact asa cum o faci intr-o cursa de ciclism.
    Marius

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.