Virtue doboară preţurile bicicletelor de transport şi oraş 1

Motivul pentru care vedem atat de putine biciclete de transport prin orase, este faptul ca sunt foarte scumpe. Un cargobike costa in jur de 2-3000 de dolari, iar daca are si motor electric se mai adauga 1000$. Virtue Bike este o firma americana din San Diego, California ce produce o o mare verietate de biciclete la preturi mult mai mici. In gama lor gasim biciclete tip cargo, bakfiets, de oras, de naveta, single speed si fixed gear.

Virtue doboară preţurile bicicletelor de transport şi oraş 2

Fanii acestor biciclete se vor bucura cu siguranta deoarece preturile lor sunt mult mai mici decat ale altor firme. Una dintre cele mai utile si mai frumoase biciclete de transport este bakfiets-ul inventat de olandezi. Modelul similar de la Virtue se numeste Gondoliere si se fabrica in doua variante, cu motor electric si fara. Ambele modele sunt construite manual din otel si au sapte viteze cu pinioane clasice. Piesele sunt entry level dar si pretul este la fel. Gondoliere costa 949 de dolari iar varianta Gondoliere+, cu motor electric de 200W, ajunge la 1399 dolari.

V

Alt cargobike inspirat de la olandezi este si modelul SchoolBus. Acesta este dotat cu doua roti pe fata si o cutie de transport mult mai incapatoare. Spre deosebire de Gondoliere, care suporta “doar” 110kg, School Bus poate duce pana la 150kg. Pentru cei ce nu au muschii necesari pentru a misca asa o incarcatura, exista si varianta Plus, dotata cu motor electric de 250W. Varianta mecanica costa 999 dolari, iar cea electrica costa 1499 dolari. Ambele biciclete sunt ideale pentru a duce copiii la scoala si la gradinita, dar si pentru cumparaturi en-gros.

V

O alta bicicleta interesanta este si Virtue Truck, dedicata transportului de pachete mari si grele. Cele doua portbagaje, late si solide suporta fiecare cate 25 de kilograme. Vine echipata cu sapte pinioane, o foaie si frane V.

Virtue doboară preţurile bicicletelor de transport şi oraş 5

Gama de naveta si oras este foarte diversificata, cuprinzand o mare varietate de modele. Se remarca Virtue Ortho, o bicicleta asemanatoare cu Pedersen, construita in intregime din otel CrMo, cu roti de 26″, butuc Nexus 3 si frane V.

V

Alte modele cu sapte pinioane sunt Virtue Curve 7 pentru doamne si Virtue Seven pentru domni. Ambele au cadrul din CroMoly, vopsea impecabila, roti cu jante duble de 28″, şa si mansoane din piele, butuci cu rulmenti. Includ accesorii utile – sonerie, cric, protectie de lant, aripi. Pretul acestor modele este de 399 dolari.

Virtue doboară preţurile bicicletelor de transport şi oraş 7

V

Virtue Tank si Virtue One sunt biciclete cu singura viteza si frana la picior, iar in gama SSP-FG avem Virtue Valor si Virtue Revive.

Virtue doboară preţurile bicicletelor de transport şi oraş 9

V

Encore e un model cu butuc cu 5 viteze integrate si frane pe tambur. Ultimul model este Regent, tot cu 5 viteze in butuc dar cu frana la picior.

V

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.