cancellara

Gazzetta dello Sport spune că elvețianul de 32 de ani va discuta cu Luca Guercilena, team managerul echipei Trek , despre posibilitatea de a ataca recordul orei în 2014.

Guercilena a declarat pentru publicația italiană: ”Împreună cu inginerii de la Trek ne vom concentra asupra materialelor și vom alege momentul potrivit pentru a încerca doborârea acestui record. Ideal ar fi ca Fabian să încerce acest lucru imediat ce ajunge la forma maximă. Va avea nevoie de 3 săptămâni de acomodare cu pista”.

Velodromul din Manchester este luat în considerare ca fiind o opțiune pentru această încercare, alături de Anadia din Portugalia și Aguascalientes din Mexic, toate 3 fiind considerate foarte rapide. 

Momentul în care Cancellara va încerca doborârea recordului orei rămâne o problemă, căci elvețianul și-a trasat deja principalul obiectiv pentru 2014: clasicele pe pavate. Guercilena spune că încercarea ar putea fi programată imediat după clasicele din primăvară sau după primul mare tur în care va participa elvețianul. 

Încă nu s-a stabilit dacă Cancellara va merge în Giro și Vuelta sau în Turul Franței și Vuelta în sezonul viitor, deși cea din urmă variantă pare mai probabilă.

Actualul deținător al recordului orei, recunoscut de UCI, este cehul Ondrej Sosenka, care a parcurs în 2005, la Moscova, 49,7km într-o oră. Chris Boardman, Francesco Moser, Miguel Indurain și Tomy Romiger au fost cei care și-au testat forțele în această probă în anii ’90. 

În 1996, Boardman a stabilit un record de 56,375km folosind poziția ”Superman”, dar tot în același an UCI a modificat regulile din cauza noilor tehnologii și a diverselor stiluri de pedalat. Performanța lui Eddy Merckx din 1972 (49,431km) a fost reconfirmată de UCI ca record al orei, însă a fost doborâtă în cele din urmă de Boardman pentru 10m.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.