ESX

Cei de la Parlee au prezentat noul cadru ESX, ce are un design radical schimbat și cântărește 950g pentru mărimea 56.

ESX_1

Compania ce și-a construit reputația pe baza cadrelor de șosea foarte ușoare pe care le produce, spune că nu a vrut să sacrifice nici greutatea, nici calitatea cadrului și pretinde că noul model ESX este la fel de performant precum bicicletele din gama de top Z5 SLi. Cert este că geometria celor 5 variante ale modelului ESX este similară cu cea a modelelor Z5 SLi.

Parlee-ESX

Top tube-ul și down tube-ul au o formă nouă, menită să îmbunătățească aerodinamica, ce a fost denumită ”Recurve”. Cei de la Parlee spun că această formă micșorează frecarea cu aerul, sporește rigiditatea la torsiune și reduce greutatea cadrului. Noile tuburi seamănă cu cele ale modelului proaspăt lansat de Boardman – AiR/TT.

parlee-fork-headtube

Pe o distanță de 40km parcursă la 250 wați, cei de la Parlee estimează că vei salva între 57s și 95s cu noul ESX față de Z5. La o putere de 200 wați vei salva și mai mult timp, mai exact undeva între 70s și 116s.

Parlee-ESX 2

Cadrul ESX dispune de sistemul de trecere a cablurilor prin interior și este compatibil atât cu echipare mecanică, cât și electronică. Bottom bracket-ul din carbon este PressFit 30 și are menirea de a furniza o rigiditate și un transfer al puterii cât mai bune.

ESX_2

 

 

 

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.