Caterham intră în gama E-bike cu două modele deosebite 1

Daca cineva a fost mirat de modelul E-Flyer de la Icon, cu siguranta va fi socat de modelul Carbon E-bike de la Caterham. La fel ca si Icon, Caterham e o firma producatoare de autovehicle sport si sunt acum la primele experimente in domeniul ciclismului.

Caterham intră în gama E-bike cu două modele deosebite 2

Carbon E-bike consta dintr-un mixt de stiluri armonios imbinate, cu multe parti bune si cu caracteristici excelente. Furca formata din doua placi de carbon beneficiaza de o suspensie paralelogram amplasata in partea superioara. Cadrul modular compus din piese de carbon si aluminiu beneneficiaza de ultimile tehnologii si materiale din Formula 1. Shock-ul spate imprumutat de la bicicletele de downhill este actionat de o bascula de motocicleta de dirt.

Caterham intră în gama E-bike cu două modele deosebite 3

Un lucru mai rar intalnit la bicicletele electrice este butucul cu viteze integrate. Carbon E-bike beneficiaza de un butuc Shimano Nexus 8, cu opt viteze integrate. Transmisia este simpla si eficienta, iar schimbarea vitezelor se realizeaza perfect in orice conditii. Producatorii au fost foarte darnici cu puterea de franare. Si pe fata si pe spate sunt prezente frane hidraulice de top, iar discul fata este imens, probabil de 300mm.

Caterham intră în gama E-bike cu două modele deosebite 4

Rotile de 26″ cu cauciucuri de peste 4 inch se potrivesc perfect pe cadrul masiv. Jantele Surly Clown Shoe de FatBike sunt incaltate cu anvelope Surly Bud de 4.8″. Cadrul se fabrica in trei marimi, iar şaua se poate ajusta in trei directii. Bateria de 36V / 12A si motorul cu o putere de 250W sunt situate in zona monoblocului. Pe ghidon este montat un afisaj cu leduri ce indica, starea bateriei, viteza, distanta si durata plimbarii.

Caterham intră în gama E-bike cu două modele deosebite 5

Al doilea model de la Caterham se numeste Clasic E-bike. Spre deosebire de varianta de carbon ce are un aspect futuristic, acesta are un stil retro, amintind de vechile mopede de la inceputul secolului trecut. In interiorul cadrului format din tuburi arcuite se afla amplasat un motor electric, ce seamana cu un motor clasic cu doua pistoane. Tubul superior dublu adaposteste un rezervor in care se afla bateria si in care se afla si un mic spatiu de depozitare. Furca dubla are o suspensie cu arcuri montate deasupra rotii. Rotile de FatBike sunt prezente si pe acest model, dar anvelopele sunt ceva mai inguste si au un profil mai subtire.

Caterham intră în gama E-bike cu două modele deosebite 6

Motorul de 250W angreneaza un butuc Shimano Nexus cu 3 viteze integrate. Tubul superior dublu adaposteste un rezervor in care se pot depozita diverse lucruri marunte. Bateria de 36V poate propulsa bicicleta in jur de 80 de kilometri. Franele sunt mai modeste la acest model, pe faţă fiind montata o frana disc mecanica, iar pe spate o frana cu role. Un alt minus este şaua ce se poate regla pe inaltime doar 9cm. Ca si al modelul precedent, un afisaj cu leduri da indicatii pretioase despre starea bateriei si parametrii cursei.

Caterham intră în gama E-bike cu două modele deosebite 7

Inca nu s-au facut publice data punerii in vanzare si pretul acestor biciclete electrice. Se stie doar ca vor fi produse in serie limitata, deci abonati-va din timp.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.