Tijă de şa ajustabilă pentru cursiere 1

La MTB tijele ajustabile nu mai sunt demult o noutate. S-ar parea ca pentru cursiere o astfel de tija e un lucru inutil, insa cei de la FSA cred altceva. Tija lor e special conceputa pentru bicicletele de sosea si deja e folosita de cateva nume mari din domeniu.

Tijă de şa ajustabilă pentru cursiere 2Tija are in interior un sistem cu clicheti ce-i permite un reglaj de 20mm. La fiecare rotire a mansonului exterior saua se ridica cu 1mm. Tija este foarte solida, piesele neavand nici cel mai mic joc intre ele. Greutatea de 400 de grame o cam exclude din concursuri dar e ideala pentru antrenamente. De mare folos este atunci cand se doreste obtinerea unei pozitii ideale pe bicicleta. Modificand cate putin inaltimea şeii se ajunge intr-un final la o pozitie potrivita cu stilul fiecarui ciclist.

Ivan Basso e unul dintre ciclistii profesionisti ce foloseste tija reglabila de la FSA. El prefera ca pe sectiunile mai tehnice unde foloseste cadente mari sa aiba şaua mai coborata, iar cand mareste viteza si scade cadenta prefera şaua mai ridicata. E posibil sa o foloseasca si in concurs deoarece bicicleta lui s-ar putea sa fie mai usoara decat prevad standardele UCI. Cu o tija de 400g o cursiera ultra-usoara ar putea intra in normele legale.

Tijă de şa ajustabilă pentru cursiere 3

Deja se fac speculatii despre viitoarele modele ce ar putea fi actionate cu ajutorul unei manete cu cablu. Momentan tija FSA e folosita doar in antrenamentele profesionistilor dar se zvoneste ca va fi pusa curand in vanzare.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.