Giant Escape 1 - ieftină şi bună 1

Escape 1 de la Giant este o bicicleta foarte versatila, solida, usoara si ieftina. Destul de rar se intalnesc biciclete cu atatea calitati, dar se pare ca celor de la Giant le-a reusit. E potrivita pentru ture pe sosea sau trasee de ciclocros si la fel de bine se poate folosi pentru naveta sau excursii.

Giant Escape 1 - ieftină şi bună 2

Cadrul de aluminiu are tuburi frumos prelucrate si suficient de rezistente incat sa nu flexeze nici in cele mai grele conditii. Rigiditatea crescuta are minusurile sale pe traseele denivelate, dar anvelopele late de 32mm aduc un plus de confort. Pentru cei ce vor mai mult, atat cadrul cat si furca suporta anvelope si mai late. Furca de carbon e cam neobisnuita in aceasta plaja de pret, si nu mai are rost sa-i enumeram avantajele. Cadrul dispune de suporturi pentru aripi si portbagaj, astfel ca bicicleta se poate folosi chiar la cicloturism, sau naveta pe vreme rea.

Giant Escape 1 - ieftină şi bună 3

Ghidonul este aproape drept, doar cu un mic rise, si ofera o pozitie inalta si confortabila. Pentru cei ce vor mai multa viteza, pozitia se poate cobori prin eliminarea distantierelor si intoarcerea pipei. Bicicleta este manevrabila si docilă pe orice teren, descurcandu-se fara probleme si pe sosea si pe offroad si pe urcari si pe coborari.

Giant Escape 1 - ieftină şi bună 4

Pentru a mentine pretul scazut s-au facut cateva sacrificii, cele mai afectate fiind sistemele de transmisie. Groupset-ul e compus dintr-un amestec de piese Shimano din gamele Alivio si Acera. Cele 27 de viteze fac fata la orice urcare, iar camasile sunt dintr-o bucata pentru a imbunatati calitatea schimbatoarelor. Nici saua sau mansoanele nu sunt de calitate, oferind putin confort si necesitand pantaloni cu bazon gros si manusi cu captuseala.

Giant Escape 1 - ieftină şi bună 5

Rotile se prezinta bine, cu jante late si rezistente sustinute de cate 32 de spite de inox. Anvelopele Giant S-X2 sunt foarte utile, cu protectie la pene si aderenta buna pe orice suprafata. Franele V de la Tektro sunt usor de reglat si intretinut si ofera destula putere si incredere. Cadrul si furca nu dispun de suporti pentru franele disc, deci cei ce vor putere de franare mai mare trebuie sa upgradeze V-urile cu un model de top, eventual hidraulic.

Giant Escape 1 - ieftină şi bună 6

Greutatea totala se apropie de 12kg, iar pretul variaza intre 500 si 600 de dolari.
Sursa – BikeRadar

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.