BooBikes - cadre de bambus pe roţi grase 1

Fatbike-urile se diversifica neincetat. Dupa otel, aluminiu, titan si carbon, a venit si randul bambusului sa fie asezat pe giganticele roti de 4inch. BooBikes a pus la punct doua modele cu cadre hibride, in care bambusul e imbinat perfect cu aluminiul si carbonul.

BooBikes - cadre de bambus pe roţi grase 2

Denumit Aluboo, cadrul este format din trei tuburi de bambus imbinate cu parti din aluminiu, iar triunghiul spate este construit tot din aluminiu. Cadrul permite montarea unei roti de FatBike cu janta de 100mm si anvelopa de 4,8inch. Dropout-urile sunt departate la 170mm, iar monoblocul presfit are o latime de 122mm. Tubul frontal este conic, conceput pentru o furca rigida din aluminiu.

BooBikes - cadre de bambus pe roţi grase 3

Schimbatorul de foi se poate atasa doar ajutat de un adaptor special ce il ideparteaza de seat tube. Transmisia deja clasica de 2×10 si franele mecanice pe disc vin sa intregeasca bicicleta. La nevoie se poate monta portbagaj si aripi, Aluboo fiind potrivita si pentru excursii lungi. Surprinzator, aceasta versiune cantareste 13,5kg, mai mult decat ne-am fi asteptat. Frameset-ul compus din cadru, furca si cuvete costa 900 de dolari.

BooBikes - cadre de bambus pe roţi grase 4

BooBikes - cadre de bambus pe roţi grase 5

A doua varianta e si mai impresionanta, deoarece tuburile de carbon sunt imbinate cu elemente din carbon. Doar tubul superior si cel inferior sunt din bambus, la fel si partea de mijloc a triunghiului spate. Şaua Brooks este montata pe un seat mast asezat pe seat tube-ul din carbon.

BooBikes - cadre de bambus pe roţi grase 6

BooBikes - cadre de bambus pe roţi grase 7

Cadrul este completat de o uimitoare furca din titan produsa de Black Sheep. Furca are un design neobisnuit, cu doua brate arcuite ce se imperecheaza perfect cu ghidonul asortat. Un set de cuvete Chris King fac legatura intre tubul de carbon si furca din titan.

BooBikes - cadre de bambus pe roţi grase 8

Absolut normala e prezenta butucului Rohloff pe aceasta bicicleta. Dropout-urile cadrului sunt din aluminiu iar transmisia este realizata de o curea dintata din carbon. Franele mecanice au fost inlocuite cu franele hidraulice Avid Trail. Avelopele Surly Knard sunt ceva mai slabute, de doar 3,8inch, iar roata fata are butucul fabricat de Paul Components.

BooBikes - cadre de bambus pe roţi grase 10

BooBikes - cadre de bambus pe roţi grase 11

Bicicleta numita Boolossal se fabrica doar la comanda, deoarece pretul exorbitant este o piedica pentru productia in serie.

BooBikes - cadre de bambus pe roţi grase 09

BooBikes - cadre de bambus pe roţi grase 12

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.