munda-biddi

Munda Biddi – ”cărare prin pădure” în aborigenă – a devenit repede o experiență cu bicicleta în natură de nivel mondial. Sunt puține locuri în lume unde poți găsi un traseu de 1000km printr-un coridor natural nemodificat de om. Combinația dintre vastele zone de păduri neexplorate, terenul blând și vremea bună pe întreaga perioadă a anului, face din acest traseu unul dintre cele mai frumoase din lume.

2

Conceptul unui traseu off-road foarte lung a apărut la mijlocul anilor 90, când a fost refăcut traseul Bibbulmun Track. Condusă inițial de West Australian Mountain Bike Association și de un grup mic de iubitori ai ciclismului off-road, organizarea traseului a fost susținută financiar de către loteria națională.

1

În iulie 2004, proiectul primului traseu off-road pe o distanță foarte lungă din Vestul Australiei s-a concretizat cu ajutorul multor voluntari și a guvernului vizionar. Prima parte a traseului a fost deschisă între Mundaring și Collie pe o distanță de 332km.

5

La sfârșitul lui 2008, a fost terminată și a doua secțiune între Collie și Jarrahwood, în lungime de 140km. La începutul lui aprilie, traseul a fost finalizat, iar primii cicliști au plecat din Albany pentru a inaugura traseul pe întreaga sa lungime până la Mundaring. 

7

Munda Biddi este un traseu potrivit pentru oricine. Există secțiuni pentru orice stil de pedalat. Potecile sunt accesibile și pentru mașini, astfel că poți începe să pedalezi de oriunde dorești. 

3

Pe traseu vei găsi locuri de campare amenajate special pentru turiști, la 35-40km de orașe. Aceste zone sunt dotate cu toalete, rezervoare cu apă, mese, parcări pentru biciclete și căsuțe pentru campare.

4

6

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.