Contador

În ultimele săptămâni, rutierul spaniol a fost foarte ocupat, vizitând Brazilia, participând la teste în tunelul de vânt în S.U.A., iar acum se va alătura colegilor săi pentru un cantonament în Insulele Canare. 

Totul face parte din încercarea de a reveni în 2014 la forma din perioada 2008-2010, iar principalele obiective ale lui Contador în sezonul viitor vor fi Turul Franței și Turul Spaniei. 

”În fiecare sezon analizez ce am făcut și încerc să repar ce nu a mers. Trebuie să te analizezi raportându-te la ceilalți, astfel vei progresa și nu vei repeta aceleași greșeli”, a declarat Contador pentru Sport.es.

În 2014, mizele vor fi și mai mari decât au fost anul acesta pentru iberic. După ce a avut parte de un sezon întreg pentru prima dată după 2009, Contador nu și-a găsit picioarele în 2013, având cel mai prost sezon din 2007 încoace. A câștigat o singură cursă și nu i-a pus nici o problemă lui Froome în Turul Franței. 

Tour of Oman

Contador spune că unul din motivele pentru care a avut un sezon atât de prost a fost lipsa unei baze solide înaintea de startul calendarului competițional. Rutierul de la Saxo-Tinkoff recunoaște că a fost distras de diverse angajamente ce nu au legătură cu bicicleta, la care se adaugă aparițiile în curse exotice precum Turul San Luis sau Turul Omanului.

Pentru a nu repeta aceste greșeli, Alberto va începe sezonul oficial în februarie odată cu Turul Algarve (19-23 februarie) și va concura doar în Europa, țintind vârfuri de formă în Turul Franței și Vuelta. De asemenea, în programul său vor apărea, cel mai probabil, Paris-Nice, Turul Cataluniei și Turul Țării Bascilor.

”Vreau să particip în marile tururi cu toate garanțiile posibile, iar acest plan include Vuelta. Mă voi duce pentru victorie, nu îmi permit să fiu al doilea”, a declarat spaniolul ce va rămâne în insulele Canare până pe 2 decembrie.

 

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.