Valve tubeless din aluminiu - stil şi performanţă 1

Oricine cunoaste cel putin un prieten ciclist ce ar face orice pentru a mai reduce cateva grame din greutatea bicicletei. Toti acesti Weight Weenies se vor bucura foarte mult cand vor afla de noile valve de aluminiu pentru sistemele tubeless.

Valve tubeless din aluminiu - stil şi performanţă 2

Desi e o piesa simpla si banala, cei de la Speed Evolution au reusit sa o ridice la rangul de arta. Creatorul Derek Hermon a declarat ca se gandeste la acest proiect de sase ani incercand sa afle raportul ideal intre greutate si performanta. Fata de valvele clasice din bronz, cele de aluminiu sunt in mod cert mult mai usoare. Construite din aliajul 6065, o pereche de valve Presta cantareste doar 8,2 grame.

Valve tubeless din aluminiu - stil şi performanţă 3

Valvele nu sunt doar mai usoare dar au si caracteristici mai bune. Diametrul interior este mai mare, astfel ca permit trecerea unui volum mai mare de aer, ceea ce usureaza umflarea. In plus riscul de a fi blocate de lichidul anti-pana scade simtitor. Miezul valvei este demontabil, putand fi inlocuit in cazul vreunei defectiuni.

Valve tubeless din aluminiu - stil şi performanţă 4

Capatul interior are un dop de cauciuc vulcanizat de forma conica ce izoleaza foarte bine gaura din janta. Diametrul mare al acestui dop acopera chiar si o gaura pentru valvele Schrader. Partea centrala a dopului este mai ridicata pentru a nu permite lichidului antipana sa patrunda in interiorul valvei. Pe exteriorul jantei valva se fixeaza cu o piulita mare, tot din aluminiu, sub care se afla un mica garnitura de cauciuc. Astfel valva poate fi stransa foarte bine etansand perfect gaura din janta.

Valve tubeless din aluminiu - stil şi performanţă 5

Nu in ultimul rand se remarca uimitoarele culori cu care sunt imbracate noile valve. Obtinute prin anodizare, sunt diponibile urmatoarele culori: rosu, roz, auriu si verde. In curand se vor aplica si alte culori: albastru, negru si metalic. Deocamdata doar valvele verzi se livreaza cu capace de plastic asortate, celelalte vin cu capace negre.

Momentan se comercializeaza doar o varinata cu lungimea de 35mm, dar s-a anuntat si aparitia unui model lung de 48mm, pentru jantele mai adanci. Pretul unui set este de 20 dolari si se gasesc de vanzare pe mai multe site-uri americane. Se lucreaza si la un model de valve Schrader, dar inca nu s-a anuntat nimic oficial.

Valve tubeless din aluminiu - stil şi performanţă 6

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.