Cadru Raleigh de ciclocros în ediţie limitată 1

In fiecare an Raleigh construieste un cadru de ciclocros in editie limitata. Modelul de anul acesta a fost fabricat cu ocazia Campionatelor Mondiale de Ciclocros Singlespeed de la Philadelphia.

Cadrul cu forme clasice este construit in intregime din oţel Reynolds 525. Furca dreapta este tot din oţel si are gatul de 1.1/8″. Cadrul este dotat doar cu frane disc, cu prindere IS. Putin derutanta este prezenta urechii pentru schimbator pe un cadru dedicat SSP. Producatorii au declarat ca in lipsa de timp nu au reusit sa creeze un nou model de dropout. Fanii SSP pot taia urechea schimbatorului pentru a nu fi tentati vreodata sa foloseasca pinioane multiple. Pararea multora este ca totusi acea ureche sta bine acolo, cadrul putand fi astfel folosit pentru mai multe scopuri.

Cadru Raleigh de ciclocros în ediţie limitată 2

Pentru intinderea lantului s-a recurs la un model de monobloc cu excentric, o solutie mai buna decat intinzatoarele de lant sau dropout-urile orizontale. Frameset-ul este compus din cadru, furca, headset integrat FSA cu rulmenti si un monobloc cu excentric. Pretul per frameset este de 667 dolari, un pret simbolic ce sugereaza ca e mai bun decat răul.

Doar 50 de bucati se vor produce, iar livrarea va incepe in ianuarie 2014. Deja se primesc comenzi, iar datorita pretului bun, cele 50 de cadre se vor vinde foarte repede. Se fabrica in cinci marimi – 52, 54, 56, 58 si 60 de centimetri. Mai jos este atasat tabelul cu geometria cadrului si dimensiunile exacte ale tuturor tuburilor.

Cadru Raleigh de ciclocros în ediţie limitată 3

Sursa: BikeRumor

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.