O femeie vrea să ajungă la Polul Sud pe bicicletă 1

La venirea iernii majoritatea ciclistilor baga bicicletele la hibernare si isi cauta alt mijloc de transport. Putini sunt cei ce se incumeta sa mai faca naveta, sau antrenamente pe zapada. Englezoiaca Maria Leijerstam este o ciclista ce vrea sa ajunga pe propriile roti pana la Polul Sud.

O femeie vrea să ajungă la Polul Sud pe bicicletă 2

Pe data de 8 decembrie 2013 se va da startul intr-o cursa extrema spre Polul Sud. Deocamdata sunt inscrise trei persoane, eroina despre care vom vorbi, si inca doi barbati. Maria nu numai ca vrea sa ajunga fara probleme la destinatie, vrea chiar sa ajunga prima. Pentru aceasta provocare s-a pregatit si antrenat timp de doi ani. A traversat lacuri siberiene inghetate, s-a catarat pe ghetarii din Islanda si a strabatut muntii inzapeziti ai Norvegiei. Pe perioada verii s-a antrenat pe trainer intr-un frigider industrial, racit la -20°C si pe dunele de nisip de pe o plaja din apropiere. Maria face curse regulate printre dunele de nisip cu greutati aditionale de pana la 90kg.

O femeie vrea să ajungă la Polul Sud pe bicicletă 3

Bicicleta cu care va face aceasta cursa este un trike cu roti de FatBike facut la comanda de IceTrike. Tricicleta are doua roti pe fata si una pe spate si are la baza modelul Adventure. Anvelopele late de 4,5inch si pozitia semiorizontala o vor ajuta pe Maria sa strabata mai usor cei 800 de kilometri pana la destinatie. Ea considera ca acest trike ii va oferi un mare avantaj impotriva competitorilor ce folosesc FatBike-uri clasice.

O femeie vrea să ajungă la Polul Sud pe bicicletă 4

Postul de televiziune ITV va face un documentar despre aceasta aventura ce se va desfasura intre 8 decembrie si 7 ianuarie. Va voi tine la curent cu noutati despre expeditie.

O femeie vrea să ajungă la Polul Sud pe bicicletă 5

2 COMMENTS

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.