HED a lansat janta de carbon pentru FatBike 1

HED este un mare producator de roti de carbon pentru cursiera. Anul acesta au fost atinsi si ei de vantul schimbarii si s-au extins pana in categoria FatBike-urilor. Prezentate la inceputul anului ca un prototip, noile jante pentru roti grase sunt acum disponibile in toata lumea.

HED a lansat janta de carbon pentru FatBike 2

Jantele celor de la HED nu sunt primele de acest gen, cu putin timp in urma si Borealis au lansat ceva asemanator. Primul model avea 550 de grame, dar producatorii au promis ca vor mai scadea cel putin 100 de grame. Nu a fost chiar asa, varianta finala cantareste 480 de grame la o latime de 85mm. Jantele se produc doar in varianta cu 32 de gauri si sunt din carbon natur, nevopsite.

HED a lansat janta de carbon pentru FatBike 3

Denumite Yo Momma, jantele HED au o serie de caracteristici unice. Pe interior, aprope de margini, au cate un canal circular pentru fixarea anvelopei. Marginile cauciucului intra intial in aceste canale, ceea ce usureaza montarea si umflarea si impiedica pierderea aerului. In timp ce se umfla, presiunea aerului impinge marginile anvelopei in pozitia corecta. Nu e nevoie de compresor, scule speciale, sau ajutorul prietenilor! Gaurile pentru spite sunt aproape de linia centrale pentru a putea fi acoperite toate cu o banda mai ingusta.

HED a lansat janta de carbon pentru FatBike 4

Momentan HED nu vinde jantele separat, ci doar ca roti complete. Pentru a multumi toti clientii ofera un serviciu de constructie la comanda. Clientii isi trimit la sediul firmei proprii butucii, unde sunt montati pe jante si retrimisi la destinatar.  Se primesc doar butuci de faţă de 135mm si butuci de spate de 170 sau 190mm. Spitele folosite sunt Sapim CX Ray negre cu nipluri de aluminiu tot negre. Daca va fi cerere se vor folosi si nipluri de aluminiu colorate, eventual si spite colorate. Clientii trebuie sa astepte 2-3 saptamani pana le sunt livrate rotile.

HED a lansat janta de carbon pentru FatBike 5

Pretul pe o roata se ridica la 875 de dolari, din care 700 de dolari e pretul jantei, iar 175 dolari se incaseaza pentru spite, nipluri si manopera. E un pret destul de mare, mai ales ca butucii trebuie achizitionati separat. Un set de butuci Industry Nine costa in jur de 600 de dolari, ceea ce inseamna ca doua roti complete ar ajunge la cel putin 2350 de dolari. Adresa la care trebuie trimisi butucii este HED Cycling, 4643 Chatsworth St. N., Shoreview, MN 55126, iar rezervari se fac la telefonul 6516530202.

HED a lansat janta de carbon pentru FatBike 6

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.