Google

Google va găzdui luni, la Londra, o conferință de presă alături de Bjarne Riis, managerul celor de la Saxo-Tinkoff, și de sponsorul echipei – Oleg Tinkov.

Omul de afaceri rus ar putea anunța preluarea licenței echipei daneze de la Riis sau prelungirea înțelegerii dintre cei doi pentru următoarele sezoane. 

Vineri, cei de la Saxo-Tinkoff au trimis un comunicat de presă prin care invitau jurnaliștii la o conferință în cadrul căreia se vor anunța lucruri importante despre viitorul echipei. Locul în care se va ține acest eveniment a surprins presa și a lăsat loc de interpretări, mulți jurnaliști spunând că Google ar putea prelua echipa.

Google deține 3 birouri în Londra, iar sediul central pentru Europa se află la Dublin. Anul trecut, compania americană s-a alăturat celor de la Shift Active Media pentru a crea Global Cycling Network pe YouTube, un canal pe care Google intenționează să producă conținut original pentru ciclism și pentru alte canale.

Riis s-a chinuit mai multe luni pentru a asigura existența echipei și în 2014, iar salvarea a venit tot de la Saxo Bank care va furniza 6 milioane de euro. Problemele lui Riis nu se limitează doar la asigurarea unui buget pentru echipă, ci s-au extins și pe plan personal, danezul aflându-se în centrul unei anchete în care este acuzat de complicitate în ceea ce privește dopajul rutierilor pe care îi avea sub conducere.

În 2007, Riis a recunoscut că s-a dopat în timpul Turului Franței 1996 pe care l-a câștigat. În cartea sa ”The Secret Race”, Tyler Hamilton spune că Riis i-a făcut cunoștiință cu doctorul Eufemiano Fuentes. De asemenea, Michael Rasmussen a scris în cartea sa, ”Yellow Fever”, că actualul manager de la Saxo-Tinkoff știa că el se dopează. 

Oleg Tinkov og Bjarne Riis

La Gazzetta dello Sport scria în ediția de sâmbătă că Tinkov va plăti 6 milioane de euro pentru licență, 1 milion de euro pe an pentru Riis și un buget de 11-13 milioane pentru echipă. Care vor fi adevărații sponsori vom afla însă luni.

O investiție a celor de la Google în ciclism ar fi extraordinară pentru acest sport, mai ales în această perioadă în care multe echipe au dispărut, iar altele au fost aproape de a o face.

sursa: velonews.competitor.com

 

 

 

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.