Orbea Orca B M10

Originară din Țara Bascilor, compania Orbea este cunoscută pentru faimoasele modele de biciclete portocalii ce au deservit echipa profesionistă Euskaltel. Modelele Orca nu s-au evidențiat doar prin culoarea ce sare în ochi, ci și prin calitatea atât de apreciată și recunoscută unanim.

Orbea Orca B M10 - head tube junction

B M10 face parte din gama ce a fost denumită Bronze și are un preț de 3600€ cu un groupset Ultegra Di2 11 viteze. Din această gamă mai fac parte încă 7 modele mai scumpe decât acesta, cel de top având un preț de 10400€. 

Orbea Orca B M10 - stays

Cei de la Orbea nu își etichetează bicicleta ca fiind una aero, preferând să numească tuburile AIZoneE (aerodynamics investigation zone). Aceasta este denumirea spaniolilor pentru un cadru ce este aerodinamic, dar care este și foarte rigid. 

Orbea Orca B M10 - cable

Cadrul este compatibil cu echipare mecanică, dar și cu groupset electronic. Modelul din imagini este echipat cu Ultegra Di2, având o casetă cu 11 pinioane (11-28d) și 2 foi cu 50/34 dinți. 

Orbea Orca B M10 - drivetrain

Roțile Mavic Aksium nu sunt tocmai cele mai ușoare, dar compensează prin rigiditate și în plus vin cu cauciucurile proprii de 23mm. 

Orbea Orca B M10 - rear brake

Orbea are propriul brand ce produce pipe, tije de șa și ghidoane, iar modelul Orca B M10 este dotat cu componente din propria curte. O șa Selle Italia SL Flow completează bicicleta ce cântărește 8,1 kg.

Orbea Orca B M10 - head tube

 

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.