mallorca1

Mallorca

Nu există un loc mai potrivit pentru a începe decât Mallorca – cicliștii merg de ani de zile în insula din Marea Mediterană pentru cantonamente pe timpul iernii. Aflată cam la 2 ore și jumătate de zburat cu avionul de orice oraș european, Mallorca este o destinație ideală datorită șoselelor, cățărărilor lungi și infrastructurii create în jurul ciclismului.

Mallorca

Relieful din insula spaniolă variază de la zone de coastă plate și câmpii interioare până la munți înalți. Lanțul muntos Serra de Tramuntana este plasat paralel cu coasta de nord-vest a insulei, iar cea mai dificilă cățărare de pe insulă – Puig Major – are o diferență de nivel de 854m pe o distanță de 14km.

”Dacă Disney ar fi construit un parc de distracții pentru iubitorii bicicletei, atunci Mallorca ar fi fost pe afiș”, spune David Williams de la Stephen Roche Cycling Holidays and Training Camps . ”Mallorca beneficiază de drumuri foarte bune care sunt mai liniștite decât orice alt loc de antrenament din Europa. De multe ori abia vezi o mașină la câteva ore, iar localnicii sunt foarte toleranți cu cicliștii”. 

Tenerife

Tenerife este cunoscută și datorită faptului că acolo s-a antrenat Bradley Wiggins înainte de a câștiga Turul Franței.

Wiggins Tenerife

”Este singurul loc din Europa în care te poți antrena la 2000m în timpul iernii și locul în care poți începe antrenamentul direct din ușa hotelului”, spune Jeanette Caldicott de la Polka Dot, cea care i-a ajutat pe rutierii de la Sky cu logistica pe durata cantonamentului din acest an.

Muntele Teide domină insula cu cei 3718m ai săi, însă șoseaua ajunge doar până la 2100m. Wiggins s-a antrenat pe Teide în 2011, după ce în 2010 avusese probleme pe cățărările la altitudini mari în Turul Franței. 

Tenerife

”Tenerife găzduiește cea mai lungă cățărare continuă din Europa, ce pornește de la nivelul mării și ajunge la 2100m. Există foarte puține șosele plate aici, iar majoritate cățărărilor sunt constante și nu foarte dure, cu pante de 5-6%”, spune Caldicott.

Lanzarote

Lanzarote este un alt loc din Insulele Canare ce este foarte popular printe cicliștii ce vor să se antreneze în aer liber pe timpul iernii. Insula pune la dispoziție rutierilor aceleași condiții precum Tenerife, cea mai importantă dintre ele fiind prezența căldurii pe tot parcursul anului.

Lanzarote

În timp ce Tenerife este dominată de Teide, relieful din Lanzarote este mai variat. ”Lanzarote este locul ideal pentru antrenamente pentru că terenul este variat, de la munți de 600m până la cățărări lungi de 10km precum Tabayesco”, spune Claire Dyson de la Club La Santa.

”Vremea este caldă și uscată datorită poziționării insulei în apropiere de coasta africană. Perioada cea mai bună pentru cicliștii ce vor să vină aici este cea cuprinsă între decembrie și martie, când nu este foarte cald și sunt mai puțini turiști decât în restul anului”.

sursa: roadcyclinguk.com

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.