Rudy Fat - primul FatBike 29er 1

Cred ca toata lumea se astepta sa apara, iar eu chiar m-am mirat ca a aparut asa de tarziu. Dupa ce rotile grase au cotropit orice marime si forma de cadru de la 26 de inch in jos, a venit in sfarsit si randul rotilor de 28 de inch sa incalte anvelope super-late.

Rudy Fat - primul FatBike 29er 2

O mica companie britanica numita Travers Bike a avut onoarea de a fabrica primul 29er FatBike. Dupa noua luni de proiectari si teste cadrul Rudy Fat iese la lumina inaugurand o noua categorie, cea de 29+. Ca sa arate ca sunt seriosi, englezii au decis ca cel mai potrivit material pentru noul cadru este titanul. Desi e fabricat in China, cadrul arata foarte bine si spre deosebire de FatBike-urile 26er, acesta foloseste doar componente standard. Nu e nevoie de butuci de 170mm, sau monobloc de 100mm, toate componentele sunt normale.

Rudy Fat - primul FatBike 29er 3

Geometria agresiva face acest cadru potrivit pentru orice maraton si pentru orice conditii. Suporta transmisii clasice cu angrenaj simplu, dublu sau triplu, iar tubul BB PF30 permite montarea oricarui tip de monobloc. Seatstay-ul este sectionat, astfel ca bicicleta se poate dota cu transmisie pe curea dintata, fie SSp fie cu gear hub. Tubul frontal este conic, iar tubul şeii este curbat inainte pentru a oferi mai mult loc rotii.

Rudy Fat - primul FatBike 29er 4

Furca produsa tot de Travers este din carbon si completeaza perfect bicicleta. Un headset semi-integrat 1,125”-1,5” face legatura intre furca si cadru. Cine doreste poate monta o furca de 29er cu suspensii, desi e posibil ca unele modele sa interfereze cu anvelopa. Rotile au jante de 28” late de 50mm si cu cate 32 de gauri. Butucii de MTB au dimensiuni normale, 100mm pe faţă si 135mm pe spate. Anvelopele late de 3” se potrivesc de minune pe aceste jante si dau bicicletei un aspect fantastic. Pentru atasarea chainstay-urilor de cadru s-a recurs la o metoda ingenioasa. Imbinarea are o forma de potcoava cu profil ingust si inalt, ce face loc in interior anvelopei de 3” si in exterior angrenajului cu BB de 73mm.

Rudy Fat - primul FatBike 29er 5

Cadrul gol cantareste 2090 grame si costa 1200 lire sterline. Se produce si la comanda dupa dimensiunile clientului, caz in care acesta trebuie sa astepte 6-10 saptamani.

Rudy Fat - primul FatBike 29er 6

Rudy Fat - primul FatBike 29er 7

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.