IXS Clever jacket - armură modulară pentru DH 1

Pentru ciclistii ce practica DownHill o armura pentru corp este aproape obligatorie. Mai devreme sau mai tarziu oricine va cadea si fara protectiile necesare isi risca sanatatea si viata.

IXS Clever jacket - armură modulară pentru DH 2

Una din cele mai bune armuri pentru DownHill este Clever Jacket produsa de IXS. In ciuda greutatii mici nivelul de protectie este ridicat iar formele ergonomice nu jeneaza miscarile corpului. Responsabil pentru aceste calitati este materialul Hex Matter format din celule hexagonale. Dublat de un start de Vent Mesh, acest material afera cel mai mare grad de protectie si confort. Nici in cele mai calduroase zile armura nu devine o povara, deoarece e respirabila, usoara si ergonomica.

Print

Cea mai importanta piesa a armurii este protectia pentru spate. Cel mai adesea ciclistii cad pe spate si o lovitura la coloana este foarte periculoasa. Aceasta protectie poate fi purtata si singura sau impreuna cu restul armurii. Suprafata este segmentata pentru a nu incomoda miscarile, iar partea superioara este detasabila. Este prevazuta cu centura pentru abdomen, curele pentru umeri si are inaltimea reglabila. Separat, protectia pentru spate costa 120 de euro si este disponibila in mai multe marimi.

P

Pentru protectia pieptului trebuie achizitionata Clever Vest. Acest scut toracic se ataseaza de protectia pentru spate cu centuri reglabile si are si protectii detasabile pentru coaste. In curand va fi disponibila si o varianta speciala pentru femei. Protectia pentru piept costa separat 76 de euro, iar impreuna cu protectia pentru spate costa 180 de euro.

IXS Clever jacket - armură modulară pentru DH 5

Alte protectii necesare sunt cele pentru coate si umeri. Pot fi achizitionate cu 110 euro si se integreaza perfect cu restul armurii. Beneficiaza de centuri cu catarame ce permit o ajustare precisa pe orice corp. Sub protectiile dure exista un strat de material textil moale si confortabil ce absoarbe transpiratia si are efect antimicrobian.

J

Clever Jacket complet dotata costa 280 de euro, un pret maricel dar care mult mai ieftin decat o vizita de cateva zile la sectia chirurgie.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.