Juan-Jose-Cobo

Juanjo Cobo, spaniolul care l-a învins pe Chris Froome în Turul Spaniei 2011, și-a găsit în sfârșit o echipă pentru 2014, după ce a ajuns la o înțelegere cu controversata echipă continentală Torku Sekerspor. Echipa turcă a avut probleme în ultimii 2 ani, câștigătorii ultimelor două ediții ale Turului Turciei pe care i-a dat Torku Sekerspor fiind depistați pozitiv cu EPO.

În vârstă de 32 de ani, Cobo se gândea la retragere după ce Movistar nu i-a prelungit contractul la sfârșitul a două sezoane în care a dezamăgit. Pentru că nici o altă echipă nu și-a manifestat interesul, fostul câștigător din Vuelta a fost nevoit să semneze pentru 2014 cu o echipă din a 3-a divizie.

Cobo nu a mai înregistrat nici o victorie după succesul din Turul Spaniei, când îl învingea pe viitorul câștigător al Turului Franței pentru 13s.

Froome Cobo

Într-un interviu acordat site-ului spaniol Biciclismo, Cobo a declarat că vrea să se întoarcă la un nivel înalt în 2015. ”Circumstanțele nu mi-au fost favorabile după cele două sezoane cu Movistar, mai ales dacă ne raportăm și la ceea ce se întâmplă acum în ciclism. Depinde doar de mine să revin în top, să fac lucrurile cum trebuie, să fiu concentrat, să mă bucur de ciclism. Anul viitor voi avea 34 de ani. La sfârșitul sezonului voi vedea dacă voi fi suficient de bun pentru a reveni la o echipă mai bună.

Cobo este unul dintre cei mai inconstanți cicliști din pluton, câștigând Turul Țării Bascilor în 2007, pentru ca apoi să dispară cu totul. În 2011 a revenit în atenție prin evoluția de excepție din Vuelta, după care au urmat două sezoane proaste la Movistar.

La Torku, Cobo se va reîntâlni cu fostul coechipier de la Saunier Duval David de la Fuente. În 2012, bulgarul Ivailo Gabrovski câștiga Turul Turciei și avea să fie testat pozitiv câteva săptămâni mai târziu. Același scenariu s-a întâmplat și anul acesta, Mustafa Sayar luându-i locul lui Grabrovski.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.