One şi Sir - două noi cadre de la Niner 1

Cunoscutul producator de cadre pentru roti mari loveste din nou. SI nu cu o lovitura, ci cu doua! Noile cadre recent lansate se numesc SIR 9 si ONE 9 RDO si vin sa satisfaca diverse gusturi. Unul este construit din fibra de carbon de cea mai buna calitate iar celalalt este din oţel nobil.

T

Sir 9 e un cadru minunat, cum rar se mai fac, construit in intregime din oţel superior. Tuburile Reynold 853 beneficiaza de tehnologia DZR (double zone butting) ce pastreaza greutatea scazuta si da rezistenta maxima. Tubul fronal de 44mm este din otel Reynolds 631 si suporta mai multe tipuri de furci. In partea superioara e montata o cuveta integrata de 1.1/8” iar in partea inferioara o cuveta externa de 1.5”. Carcasa monoblocului cu latimea de 73mm are instalat un monobloc excentric ce permite montatrea unei transmisii SSP fara intinzator de lant.

N

Triunghiul inferor are dropout-urile pregatite pentru un ax Maxle de 142x12mm. Tubul şeii accepta schimbator de foi cu colier de 28,6mm, tijă de şa de 27,2mm si colier de 29,6mm. Cadrul se fabrica in 4 marimi – S, M, L si XL. Exceptand varianta S, toate celelalte sunt prevazute cu suporti pentru doua bidoane. In furca spate incap anvelope de pana la 2.4” iar transmisia poate fi cu 1, 2 sau 3 foi. Urechea schimbatorului se poate inlocui, iar pentru transmisiile SSP e disponibila o ureche speciala. Cu ajutorul adaptorului CYA se poate monta orice model de monobloc

N

In ca priveste culorile, Sir se poate imbraca in alb, galben sau rosu. Niner vinde atat cadre separate cat si biciclete cu diferite echipari. Cadrul gol costa 999 dolari, bicicleta SSP costa 2899$, bicicleta cu SLX/Deore e 2699$ iar cea echipata cu Sram X01 costa 3999$.

One şi Sir - două noi cadre de la Niner 5

The One 9 e un cadru de top construit in intregime din fibra de carbon, cu cele mai noi tehnologii. Are putine lucruri in comun cu fratele de oţel. Carcasa monoblocului este tot de 73mm, dar are integrat un suport BioCentric II pentru SSP sau adaptor CYA pentru angrenaje cu pinioane multiple. Constructia tubului şeii nu permite montarea unui schimbator de foi, cadrul One 9 fiind dedicat transmisiilor cu o singura foaie.  Tija de şa este groasa de 21,6mm iar tubul frontal conic are cuvete Cane Creek integrate.

One şi Sir - două noi cadre de la Niner 6

Cadrul suporta furci cu suspenie cu o cursa de 80-100mm sau furca rigida de carbon. Axul spate este tot un Maxle 142x12mm, iar anvelopa poate avea o latime de maxim 2.35”. Un detaliu foarte interesant este emblema de pe tubul frontal, ce este prevazuta cu doua gauri prin care sunt introduse camasile. Traseul camasilor este ascuns prin cadru, capetele iesind la lumina prin chainstay-uri. One 9 se fabrica in patru marimi si are o greutate medie de 1235 grame. Toate marimile au suporti pentru doua bidoane iar sub tubul inferior este lipa o banda de protectie.

One şi Sir - două noi cadre de la Niner 7

Pretul unui cadru One 9 RDO este de 2149 dolari. Echipat cu o transmisie SSP costa 3499 dolari, cu transmisie Sram X01 costa 4699 dolari, iar cu echipare Sram XX1 pretul ajunge la 5899 dolari.

One şi Sir - două noi cadre de la Niner 8

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.