nice

Andalucia

Mallorca este cea mai cunoscută destinație din Spania pentru antrenamentele din timpul iernii, insula găzduind echipe de World Tour precum Movistar, Belkin sau Lotto Belisol. După ani de zile în care au organizat cantonamente în Mallorca, cei de la Wheels in Wheels au revenit pe continent în căutarea unei vremi mai bune cât mai devreme în pre-sezon.

andalucia

”Am vizitat Andalucia anul trecut și am realizat că este o zonă excelentă pentru antrenamente. Vremea este mai bună aici, șoselele liniștite, acomodarea ușoară, iar costurile sunt mai scăzute. În această zonă a Spaniei plouă doar în 40 de zile din an, iarna înregistrându-se temperaturi de 10°C în cele mai friguroase zile”.

Girona

David Millar și Daniel Martin de la Garmin-Sharp sunt doi dintre cicliștii ce au rezidența în Girona. ”Precipitațiile sunt rare pe perioada iernii în Girona, iar temperaturile relativ ridicate pe întreaga durată a anului, astfel că poți pedala pe aceleași drumuri de munte precum vara”, spune David Welch de la Bike Breaks Girona.

Girona

Localizarea Gironei în nordul Spaniei face ca temperaturile să nu depășească 13°C în luna ianuarie, astfel că rutierii sunt sfătuiți să vină aici în special primăvara când temperaturile ating 20°C.

Daniel Martin a câștigat Turul Cataluniei de anul acesta pe șoselele bine cunoscute din jurul Gironei. Cățărarea Rocacorba are o lungime de 13,8km și o pantă medie de 6,5%, cu porțiuni ce ajung și la 15%, iar din 2006, de când a fost asfaltată, a devenit rapid un traseu popular pentru cicliștii profesioniști din zonă.

”Girona nu este un oraș destinat exclusiv turismului, așa că nu se închide pe perioada iernii. Este un oraș universitar, cu multe restaurante și baruri în care te poți relaxa după un antrenament”.

Nice

Cosmopolitana Rivieră Franceză este locul în care se antrenează cicliști precum Geraint Thomas și Luke Rowe de la Sky pe perioada iernii.

”Vremea este bună tot anul, iar aeroportul este foarte aproape, astfel că rutierii au o conexiune rapidă cu traseele din zonă. Această regiune găzduiește antrenamentele multor rutieri stabiliți în Monaco”, spune Claire Blackie de la Cycle Cote d’Azur.

col_deze1

”Regiunea se află în locul în care Alpii se întâlnesc cu marea. Iarna, poți pedala pe coastă până în Italia sau până în L’Esterel National Park în vest, zonă unde găsești șosele plate. Poți urca pe cățărări precum Col de la Madone (926m) sau Col d’Eze (502m)”.

Col d’Eze este ascensiunea cea mai cunoscută de lângă Nice, fiind inclusă în fiecare ediție a cursei Paris-Nice între anii 1968 și 1995, exceptând ediția din 1977. Cățărarea a fost reintrodusă în ”cursa soarelui” în 2012. 

sursa: roadcyclinguk.com

 


Warning: A non-numeric value encountered in /home/ciclism/public_html/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 353

2 COMENTARII

  1. Foarte interesant articolul, pentru ca eu deobicei merg iarna in Spania pentru a realiza cat mai multe trasee, deja am fost in 4 ierni.
    Deobicei mergeam in regiunea Aragonului iar anul acesta am avut sansa sa merg in sudul Andaluziei zona Malaga – Marbella, unde se spune ca ar fi cel mai bine pentru ciclisti, doar ca sunt perioade foarte ploioase care tin destul demult si nu poti sa faci nici un traseu.

    Asa ca as vrea sa adaug ca obtiune , regiunea Aragon, zona Alcaniz – Zaragoza unde desi e mai frig, e foarte arid si ploua foarte putin.
    Oricum trebuie luat in calcul si vantul care in orice zona a Spaniei e foarte puternic

  2. vezi ca in prima parte ai scris Mallorca orasul e in Baleare nu in Andaluzia !
    poate te referi la Marbella sau Malaga !

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.