Bioconform -  pedale cu platformă oscilantă1

Bioconform incearca sa reinventeze pedalele cu o inovatie neobisnuita. Denumite BUIS 1, aceste pedale au o platforma „plutitoare”, ceea ce in opinia producatorilor ar face pedalatul mai placut si mai putin solicitant pentru articulatii.

Designul pedalelor BUIS este de-a dreptul frapant, cu cate un arc spiralat la fiecare capat al axului. Platforma e prinsa intre aceste arcuri si culiseaza putin pe ax in stanga si in dreapta. Bioconform e o firma specializata in produse biomecanice, deci se pare ca stiu ce fac. Ei afirma ca aceste pedale permit o miscare mai naturala a piciorului, eliminand stresul de pe articulatii si ligamente. Muschii sunt solicitati in alt mod, permitand si altor grupe musculare sa intre in functiune si sa elimine stresul datorat miscarii repetitive.

Bioconform -  pedale cu platformă oscilantă2

Vizual pedalele arata foarte frumos, arcurile de pe capete fiind de mare efect. Platformele au forma de nava spatiala si sunt dotate cu opt pini demontabili. Suprafata platformelor este mica, de doar 85x85mm, iar lungimea totala a pedalei este de 120mm. La capitolul greutate se prezinta bine cu doar 245 de grame. Corpul este construit dintr-un uimitor aliaj de aluminiu cu zinc, magneziu si cupru, iar axul este forjat si finisat din otel aliat cu crom, nichel si molibden. Arcurile sunt din otel inoxidabil, imbunatatit cu crom si nichel.

Pedalele BUIS sunt recomdate pentru orice ciclist cu greutatea intre 50 si 120kg! Probabil ca o greutate mai mica de 50kg nu e suficienta pentru a misca arcurile. Se fabrica in doua variante, anodizate in rosu aprins, sau aluminiu natur si includ si catadiotrii. Cine vrea sa experimenteze noile pedale, trebuie sa scoata din buzunar 300 de dolari! Inca nu avem nici un review, personal sunt foarte curios, daca au vreun efect benefic sau sunt doar un exercitiu de design

1 COMMENT

  1. Pedalele astea cred ca-s utile doar in plimbarile de agrement dar nu si-n ciclism; iar despre arcuri daca-s din otel inoxidabil nu se poate spune ca-s imbunatatite cu Crom si Nichel atata timp cat otelul arc- inox are deja in compozitie aceste doua elemente care defapt il fac inoxidabil.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.