CadenceTurboRace640

Dacă vrei să îți menții forma la un anumit nivel pe timpul iernii, trebuie să găsești metode pentru a te antrena. Ieșirile pe șosea sunt dificile în această perioadă a anului, așa că un trainer sau un roller nu trebuie să lipsească din casa unui ciclist.

CycleOps Fluid 2 turbo trainer

CycleOps Fluid 2

Preț: 350$

Nu este un trainer care să sară în ochi, dar în ceea ce privește performanțele, Fluid 2 face parte dintr-o clasă aparte. Acest trainer poate genera o putere de 1000 wați, iar calitățile sale îl fac excelent pentru a exersa niște sprinturi sau pentru antrenamente de lungă durată.

Elite Qubo wireless digital

elite-qubo-trainer

Preț: 555$

Dispunând de un power meter, trainerul Qubo are nevoie de o conexiune ce este destul de ușor de setat, iar computerul wireless nu este greu de utilizat. Poți parcurge trasee de pe Google Maps, iar rezistența se va modifica automat în timpul antrenamentului. De asemenea, poți programa dinainte anumite intervale de putere pe care vrei să le atingi în timpul sesiunii.

Minoura B60-R

Minoura B60D

Preț: 250$

Modelul entry-level al celor de la Minoura este liniștit, fiabil și cu performanțe foarte bune raportate la preț. Lucrul pe care îl vei remarca din prima este nivelul scăzut de zgomot pe care îl produce acest trainer, ceea ce îl face alegerea ideală dacă locuiești într-un apartament.

Wahoo KICKR

KICKR

Preț: 1100$

În legătură cu acest trainer există câțiva de ”dacă”: dacă ai cel mai recent model de Mac, dacă îți permiți să dai atâția bani pe un trainer ș.a. Dacă aceste lucruri se aplică în cazul tău, atunci te vei îndrăgosti de Wahoo Kickr.

Trainerul dispune de Bluetooth Smart și conectivitate ANT+, astfel că poți controla rezistența în mai multe moduri.

Kreitler Kompact Hot Dog 3.0

Kompact-Hot-Dog-Alloy-33x5

Preț: 446$

Rollerul Kreitler Kompact Hot Dog 3.0 este excepțional din orice punct de vedere l-ai analiza. Este fabricat din materiale de calitate, iar rolele rulează lin.

Alte modele de luat în considerare:

Elite Arion Mag Parabolic (450$)

CycleOps (380$)

TR308A09

sursa: bikeradar.com

6 COMMENTS

 1. M-am inregistrat pe forum doar ca sa spun in materie de trainere momentan exista Kickr si apoi restul. Ma refer la faptul ca ai un power meter, control electronic al rezistentei (ceea ce iti permite sa faci antrenamente f. precise, modul ERG impuandu-ti watt-ii, nemaiavand cum sa “trisezi”), plus o platforma/API “open” cu un numar crescand de aplicatii. Apoi, datorita rotii cu greutate, se apropie mult ca intertie de senzatia pe care o ai pe sosea (recunosc, poate fi subiectiva aprecierea asta). Personal l-am folosit doar pe MacOS si iOS, insa din cate inteleg exista suport si pt. Windows si mai nou pt. Android.

  Singurul dezavantaj major e pretul, insa sunt sigur ca e doar o problema de timp ca modelul impus de Kickr va fi preluat de restul producatorilor.

 2. Pe ce se bazeaza aceasta selectie?

  Vreti sa spuneti ca Tacx-ul nu este in aceasta companie? Tacx-ul e cel mai folosit trainer de catre echipele de protur.

 3. Andrei:

  Mai documenteaza-te! Elite e cel mai folosit trainer in Pro Tour! Iti spune cineva care a fost la cateva etape si am stat si prin parcare la autobuze unde se incalzesc baietii. Kickr e doar un nou venit cu marketing la greu, apreciat corect insa si un pret pe masura. In materie de trainer virtual softul si soliditatea de la CycleOps bate tot, rolele miscatoare de la Elite n-au concurent iar la power meter exista n variante. Ideal este ca power meterul sa fie pe bike. Kinetic ? Trainere pentru incalzire, fiabile si cam atat, nu e cazul de mai mult si nici ei ca firma nu marseaza ca fiind premium. Despre TACX, intra in categoria brandurilor umflate cu pompa cum sunt Cube, Merida si alte europene cu vise de brand premium dar cu poze , cataloage si culori beton. Cu cataloage “misto” cu site “misto, cu culori “misto” pentru oameni “misto” ! CycleOps si Elite au si ei trainere de genul Wahoo care apropo nici macar nu le produc ei ei fiind mai mult cu software etc. Daca TACX si KINETIC se gasesc pe piata noastra nu inseamna ca neaparat sunt si varfuri ale industriei cu toata dezamagirea pe care o pot produce multor utilizatori ai marcilor sus amintite!
  Ar fi util un update la acest articol in care branduri sa nu fie mentionate ci doar explicate diferentele intre tipurile de trainere fiindca sunt sigur ca multi sunt confuzi cand vine vorba de asa ceva.

 4. Mai Cristian nu confunda tu Tacx cu Cube ca o dai in bara rau de tot. Sunt multi rideri de world tour pe tacx. Articolul asta e facut dupa ureche.

  Am un Tacx Bushido care opune o putere de 1400 de wati, simuleaza real pante de 20%, nu mai spun ca totul este wireless. Plus un upgrade TTS 4 advanced care te face sa crezi ca esti prin Alpi. Noapte buna!

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.