Scapin Ivor, o bijuterie pe două roţi 1

Primul model al cursierei Ivor a fost lansat de italienii de la Scapin in anul 2012. Pentru 2014 au imbunatatit aceasta bicicleta cu cateva componente noi, mai multe optiuni custom si haine mai stralucitoare.

Scapin Ivor, o bijuterie pe două roţi 2

Scapin Ivor este o cursiera de o rara frumusete. Tuburile de carbon includ mai multe tehnologii constructive si au forme foarte armonioase. S-a folosit fibra de carbon unidirectionala Toray T-800 ce a permis realizarea unui cadru de 1090 de grame, ceva mai usor decat modelul anterior. O parte din cadru este construit in model monococă, in timp ce alte sectiuni au fost realizate prin infasurare manuala. Aceste combinatii au dat nastere unui cadru foarte usor, rezistent si performant. Nici confortul nu a fost lasat deoparte, furca spate ingloband tehnologia CFS (Comfort Flex System). Seat stay-urile curbate sunt concepute astfel incat sa absoarba micile denivelari de pe sosea, fara sa duca la pierderi de performanta. O alta schimbare este noua tija de şa ce vine sa inlocuiasca modelul S-Way ISP. Noul model este mai aerodinamic si ofera mai multe optiuni de reglaj.

Scapin Ivor, o bijuterie pe două roţi 3

Cadrul se produce in sase marimi (XS, S, M, L, Xl si XXL), dar pentru clientii pretentiosi se pot realiza cadre la comanda dupa anumite masuratori. Se pot monta atat schimbatoare mecanice, cat si electronice, cu cablurile trase prin cadru. Tubul frontal conic are cuvetaria integrata, iar monoblocul este de tip PF86. Toate componentele sunt fabricate manual in Italia si includ garantie pe viata! In ce priveste coloristica, Ivor vine vopsit in mai multe nuante. Pe langa culorile de baza – negru, roşu, verde neon, galben, portocaliu, albastru – cadrul se poate vopsit si in culorile Italiei. Clientii cu portofelul gros pot chiar sa-si vada numele scris pe tubul superior si inferior.

Scapin Ivor, o bijuterie pe două roţi 4

Frumusetea costa mult, iar Ivor nu face exceptie. Frameset-ul costa aproape 5000 de dolari iar pana la Craciun se acorda o reducere de 10 procente. Bicicleta se echipeaza cu 10 groupset-uri diferite pentru (aproape) toate buzunarele.
Dura-Ace Di2 – 11.000 dolari
Record EPS – 11.000 dolari
Dura-Ace – 9.200 dolari
Sram Red – 9.100 dolari
Record – 8.500 dolari
Ultegra Di2 – 8.100 dolari
Chorus – 7.400 dolari
Ultegra – 6.300 dolari
Sram Force – 6.300 dolari
Ultegra Mix – 6.000 dolari

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.