LaMere a lansat cel mai uşor cadru de FatBike 1

LaMere a intrat recent pe piata FatBike cu un nou frameset de carbon. Desi este produs in China, cadrul si furca sunt concepute de inginerii la LaMere si beneficiaza de garantie pe viata.

LaMere a lansat cel mai uşor cadru de FatBike 2

Construit din fibre de carbon unidirectionale, cadrul FatBike LaMere este cotat drept cel mai usor din lume. Cu greutati intre 1250 si 1300 de grame, in functie de marime, este foarte aproape de a ocupa locul 1. Doar cadrul Borealis Yampa se mai poate lauda cu astfel de greutati mici. Furca mai adauga inca 570 de grame, iar bicicleta completa cantareste putin peste 10kg.

LaMere a lansat cel mai uşor cadru de FatBike 3

La o greutate totala de 1870 de grame, frameset-ul costa 1800 de dolari, deci un dolar gramul! Am observat si la alti producatori aceasta corelatie intre greutate si pret. LaMere va lansa curand si un model de janta de carbon pentru FatBike. Janta cu 32 de gauri va putea fi montata pe centru sau offset datorita celor doua randuri de gauri pentru spite. Cu aceste noi jante si cu anvelope tubeless, greutatea totala a bicicletai va scadea cu siguranta sub 10kg!

LaMere a lansat cel mai uşor cadru de FatBike 4

Cadrul are furca spate de 170mm si suporta atat ax QR cat si ThruAxle. Si pe furca cu gat conic se poate monta si ax QR si ax TA. Trecerea de la TA la QR se face fosrte simplu prin intermediul unui adaptor. Suportii de frana sunt pentru etrier cu prindere PM si pe faţă si pe spate. Monoblocul are filet englezesc iar cablurile sunt trase prin interiorul tuburilor.

LaMere a lansat cel mai uşor cadru de FatBike 5

Cadrul se fabrica doar in trei marimi – 17”, 19” si 21”. Pana la Craciun Frameset-ul este la pret redus putand fi achizitionat cu 1400 dolari. Dupa aceasta pretul va fi de 1800 dolari, un pret cam mare daca tinem cont de tara de origine.

LaMere a lansat cel mai uşor cadru de FatBike 6

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.