Salsa Beargrease Carbon - varianta finală 1

Salsa a lansat inca din vara un cadru Beargrease de carbon pentru Fatbike. Dupa o serie de teste si imbunatatiri, cadrul a ajuns la varinata finala si poate fi cumparat seprat sau ca bicicleta completa.

Salsa Beargrease Carbon - varianta finală 2

Lupta pentru cel mai usor cadru de FatBike este foarte stransa, cu nu mai putin de trei cadre candidate. Yampa, LaMere si Beargrease se lauda toate cu greutati in jur de 1250 de grame. Inca nu s-au efectuat cantariri oficiale, dar Beargrease e posibil sa fie castigatorul, deorece greutatea de 1250g e afisata pentru un cadru M, deci marimea S ar trebui sa cantareasca si mai putin.

Salsa Beargrease Carbon - varianta finală 3

Noul cadru de la Salsa are geometrie de curse si o manevabilitatea identica cu a unei biciclete clasice. In ciuda anvelopelor de 4 inch, bicicleta ruleaza foarte usor si ofera performante similare cu ale suratelor mai slabe. Furca rigida de carbon are gat conic si suport PM pentru frana disc. Responsabile de buna manevrabilitate si performantele superioare sunt chain stay-urile scurte de 440mm si unghiul head ube-ului de 68,5 grade.

Salsa Beargrease Carbon - varianta finală 4

Neobisnuite sunt distantele intre dropout-uri! La furca spate are 177mm, iar la furca faţă are 142mm. Celelelte FatBike-uri au 170 sau 190 pe spate si 135 pe faţă. In ce priveste butucii, pe spate are ax de 12mm iar pe fata 15mm, ambele model ThruAxle.

Salsa Beargrease Carbon - varianta finală 5

Si carcasa monoblocului este mai lata fata de standarde. Cu o latime de 121mm, suporta monobloc PressFit, dar accepta si angrenaje cu ax de 100mm. Tubul frontal are 1.1/8” sus si 1.1/2” jos si are cuvetele integrate.Cadrul poate fi dotat si cu angrenaj simplu si cu angrenaj dublu, graţie unui adaptor pentru schimbatorul de foi. Dupa atatea marimi extra, e de mirare ca tija de şa are doar 27,2mm. Camasile franelor si schimbatoarelor sunt dintr-o bucata pentru a proteja cablurile de vremea rea.

Salsa Beargrease Carbon - varianta finală 6

Ca la orice FatBike respectabil, spatiul pentru anvelope este foarte generos. Pe spate incape lejer o roata cu janta de 82 sau 100mm si anvelopa de 4”. Ba incape chiar si o roata de 29” cu anvelopa de 3”, dar numai cu angrenaj simplu. Furca este si mai cracanata, acceptand anvelope de pana la 4.8”.

Salsa Beargrease Carbon - varianta finală 7

In ce priveste echiparea bicicletei, sunt momentan disponibile doua modele. Primul este dotat cu transmisie 2×10 Sram X7 si X9 si frane BB7. Cu o greutate de 13kg si un pret de 3500 dolari este o afacere buna. Modelul de top este echipat cu Sram XX1 si costa cu 2000 de dolari mai mult. Cei ce doresc sa-si construiasca propriul FatBike pot sa-si ia un frameset separat cu 2600 de dolari. Pentru acesti bani vor primi un cadru de 1250g, o furca de 720g, plus headset, colier pentru tija si ThruAxle faţă-spate.

Sursa: BikeRadar

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.