Omnium - cel mai mic şi mai compact trainer 1

E iarna si majoritatea ciclistilor cauta alternative la pedalatul in aer liber, optand pentru antrenamente la sala sau acasa. Fie ca e roller, trainer sau spiner, orice dispozitiv e util si ne ajuta sa ne mentinem in forma. SportCrafter au lansat recent un trainer remarcabil prin dimensiunile compacte si greutatea foarte mica.

Omnium - cel mai mic şi mai compact trainer 2

Mini-trainerul Omnium este cu siguranta cel mai mic si mai compact din lume. In ciuda aspectului minimalist, performantele sale sunt similare cu ale oricarui alt trainer. Cea mai interesanta caracteristica a sa este faptul ca se poate plia si depozita oriunde, chiar si intr-un sertar. In plus, se poate transporta in orice geanta de mana, fiind mai usor de 7kg. Desi pare fragil, are o constructie robusta, cu un suport de aluminiu anodizat in adancime si cu suruburi din otel inoxidabil. Poate fi folosit fara grija in orice conditii deoarece producatorul acorda acestui trainer garantie pe viata!

Omnium - cel mai mic şi mai compact trainer 3

Montajul si instalarea sunt o joaca de copil. Baza trainerului se depliaza si se fixeaza pe sol cu doua picioare din otel cu filet.  Intre baza si trainer exista o tija ce se poate regla pe lungime cu ajutorul unui surub. Deasupra bazei exista un suport cu QR pe care se fixeaza furca bicicletei. Bineinteles, inainte de asta roata din fata trebuie scoasa. Nu trebuie sa va lasati inselati de fragilitatea dispozitivului, in realitate el suporta un ciclist de pana la 140 de kilograme!

Omnium - cel mai mic şi mai compact trainer 4

Roata spate trebuie asezata exact intre cele doua role metalice. Rolele se invart pe rulmenti de mare precizie si cu o mare rezistenta la uzura, ceea ce-i face sa ruleze toata viata fara reparatii. In interior se adaposteste un sistem cu magneti denumit ARC Technology. Distanta de la magneti la role se poate modifica pentru a se creste reziatenta la pedalat si intensitatea antrenamentului. Sistemul este foarte simplu si eficient, nu are nevoie de intretinere, este imposibil de stricat si ofera o gama larga de reglaje.

Omnium - cel mai mic şi mai compact trainer 5

Cele doua role exercita o presiune minima asupra rotii spate astfel ca nu este nevoie de o anvelopa speciala. Bicicleta nu are nevoie de nici o modificare, doar i se scoate roata faţă si se aseaza pe trainer. Datorita prinderii solide de pe furca, roata spate sta pe centrul rolelor, fara sa apara riscul unei derapari laterale. Nu e nevoie de nici o unealta pentru toate operatiunile de montare si instalera a trainerului si bicicletei. Este disponibila si o gentuta de transport special croita pentru dimensiunile sale.

Omnium - cel mai mic şi mai compact trainer 6

Specificatii:
– dimensiuni in stare pliata: 56x18x15cm
– greutate totala 6,12kg
– role de 4” din aluminiu cu sistem inclus de racire
– rulmenti de inalta precizie, gresati si sigilati
– ax strunjit la cote precise ce nu permite joc sau vibratii
– cadru din aluminiu anodizat
– suruburi si piulite din otel inoxidabil
– greutatea maxima suportata: 140kg
– accepta orice bicicleta cu roti de la 26 la 29 de inch
– pret: 450 de dolari

 

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.