Boardman-Road-Sport-xl

Dacă ești în căutarea unei cursiere noi bune la un preț accesibil (2500 – 5000lei), iată 5 modele de biciclete de șosea ce au fost lansate pentru 2014 și care pot fi achiziționate la prețuri cât de cât mai mici.

Boardman Road Sport (2700lei)

Cei de la Boardman și-au construit o reputație bună prin bicicletele lor cu design-uri deosebite și prețuri accesibile, iar cel mai nou model costă puțin sub 600€. Road Sport a fost lansată  în 2012, iar pentru 2014 bicicleta a rămas neschimbată, cu excepția schimbătoarelor care sunt acum Shimano Claris, o îmbunătățire importantă de la modelul precedent 2300. Cadrul este fabricat din același aluminiu de calitate, vopsit în clasicile culori roșu și alb.

Boardman

Trek Lexa Compact (3000lei)

trek-lexa-compact

Cei de la Trek au o gamă bună de biciclete de șosea ieftine, iar modelul Lexa Compact pentru fete este un exemplu. Cadrul este din aluminiu 100 Series Alpha, furca din aliaj, iar grupul este Shimano Claris cu 16 viteze. Bicicleta este echipată cu ghidon, pipă și tijă de șa Bontrager, iar angrenajul este compact cu 50/34d.

Specialized Allez C2 (3200lei)  

specialized-allez-c2

Seria Allez a fost bine reprezentată în ultimii ani, iar acest model de 750€ oferă oricărui nou ciclist o bicicletă ușoară și rigidă, perfectă pentru un începător.

Cadrul cu un design inteligent, cu numele companiei inscripționat pe top tube, este completat cu o furcă din aluminiu. Bicicleta este echipată cu Shimano Claris 2400, un angrenaj compact, frâne Tektro, iar restul componentelor sunt Specialized.

Hoy Sa Calobra .001 (4000lei)

hoy-sa-calobra-001

Modelul .001 are un cadru din aliaj 6061 T6 cu aceeași geometrie și furcă din carbon precum modelele mai scumpe din gamă, dar reușește să mențină prețul atât de jos ”cu ajutorul” groupset-ului  Shimano Sora 3500 și angrenajului FSA Omega compact.

Canyon Roadlite AL 6.0 (4900lei)

roadlite-al-6

Compania germană a actualizat modelul Roadlite pentru 2014. Cadrul din aluminiu este acum mai ușor, iar furca și tija de șa sunt din carbon, contribuind și ele la greutatea mai scăzută a bicicletei, dar și la capitolul confort.

Geometria a fost îmbunătățită pentru a oferi o stabilitate mai bună. Acest model este cel mai accesibil ca preț din întreaga gamă și vine echipat cu Shimano 105, roți Mavic Aksium și ghidon Ritchey.  

3 COMMENTS

  1. Cursiere cu adevarat ieftine sunt pe sportsdirect.com, gasesti acolo Viking si Muddyfox sub 1500 lei deci cu mult mai accesibile. Poti sa iti iei acum un Col De Turini la 420 euro, cu tot cu tranport ajungi la maxim 2000 de lei. Pachetul pentru o bicicleta este undeva la 7-8 euro. Eu mi-am luat cu 700 de lei(transport inclus, DHL) un Viking de care am fost foarte multumit. Vroiam o cursiera sa vad daca ma mai tin picioarele dar pentru “moftul” asta nu eram dispus sa dau peste 1000 de lei pentru un sh daramat sau peste 2500 de lei pentru una noua. Mai mult de 1-2 ore de maxim 3 ori pe saptamana nu am cum sa pedalez. Este grea, are foaie prea mica in opinia mea(48), nici schimbatoarele pe coarne nu imi plac dar la banii astia nu mai am pretentii.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.