Boom_Nys

Cei de la UCI se vor întâlni cu oficiali ai CIO săptămânile viitoare pentru a discuta despre introducerea probei de ciclocros în cadrul Jocurilor Olimpice de iarnă.

Conform publicației belgiene Het Nieuwsblad, Peter Van Den Abeele, coordonatorul evenimentelor off-road al UCI, va avea o întâlnire cu directorul sportiv al Comitetului Internațional Olimpic Christophe Dubi pentru a restudia posibilitatea ca Jocurile Olimpice de iarnă să includă o astfel de probă.

Ciclocrosul nu a fost inclus până acum în rândul probelor de la JO de iarnă pentru că nu se desfășoară pe zăpadă sau gheață. Aceeași regulă a dus și la ignorarea altor probe precum maratonul cross-country; cu toate acestea presiunea pusă de UCI și IAAF ar putea duce la modificarea acestei reguli și, automat, la includerea celor două probe în lista JO de iarnă.

Președintele UCI, Brian Cookson, și-a exprimat în mai multe rânduri suportul pentru această cauză. Anul trecut, într-o declarație pentru Het Nieuwsblad, Cookson spunea: ”Sunt un fan al ciclocrosului. Momentan, existența unei probe de ciclocros la Jocurile Olimpice de iarnă este imposibilă pentru că regulile actuale nu permit acest lucru, dar poate cei de la CIO vor revizui această regulă”.

 

1 COMMENT

  1. Dar nu inteleg, de ce la JO de iarna? La cele de vara de ce nu se poate? Ca la velodrom sunt n-spe probe, iar la ciclocros sau XCM niciuna.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.