iPUMP - Cea mai uşoară pompă din lume 1

Cea mai usoara pompa din lume a fost conceputa de un designer stabilit in Japonia, numit Morris Ostrow. Pompa poarta numele de iPUMP Micro si cantareste doar 21 de grame!

Corpul pompei este fabricat dintr-un tub de carbon foarte usor si rigid. Mecanismele interioare si conectorii sunt din otel inoxidabil, ce-i confera rezistenta si durabilitate. La iesire pompa este prevazuta cu un furtunas galben de 10cm, subtire si flexibil ce permite umflarea camerei din orice pozitie. In stare pliata pompa masoara 13cm, iar diametru corpului este de 2cm.

iPUMP - Cea mai uşoară pompă din lume 2

In ciuda aspectului fragil si a greutatii reduse, pompita poate baga o presiune de pana la 150PSI (11BAR). Sunt multe pompe mari, de podea, ce nu reusesc astfel de performante. Secretul consta in rigiditatea tubului si in prelucrarea perfecta a componentelor. iPUMP este dedicata doar valelor Presta dar cu ajutorul unui adaptor se poate folosi si pentru valvele Schrader. Micul adaptor adauga doar un gram la greutatea pompei si poate fi cumparat impreuna cu aceasta.

iPUMP - Cea mai uşoară pompă din lume 3

Greutatea si dimensiunile reduse o fac foarte utila in concursuri si ture lungi. Poate fi tinuta oriunde, in buzunar, borseta sau chiar in cadru. Pretul pompei este invers poportional cu greutatea ei. Daca o comandati pana pe 19 ianuarie veti plati doar 80 de dolari, iar dupa aceasta data, pretul va creste pana la 100 de dolari. Adaptorul este inclus in pret, dar daca doriti sa-l achizitionati separat, trebuie sa platiti 8 dolari.

iPUMP - Cea mai uşoară pompă din lume 4

iPUMP va putea fi comandata de pe siteul ipump.co.jp incepand cu finele acestei luni.

1 COMMENT

  1. Din pacate 150Psi nu ehivaleaza cu 11Bar; asa spune tabelul de conversie!…..deci 150Psi = 10,342Bar, nici macar 10,5Bar.
    Faptul ca pompele mari de podea nu pot realiza aceasta presiune este numai din cauza sectiunii mari a tubului si nu din alte cause cum reiese din articol; asa spune Fizica: ca unde-s sectiuni mici se creaza presiuni mari iar unde-s sectiuni mari sunt presiuni mici.
    iPUMP in opinia mea era mult mai peformanta, referitor la debitul foarte mic, daca avea si dublu efect, chiar daca ar fi avut cu cateva grame in plus, castigul ar fi fost mult mai mare.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.