Ochelari de ciclism pentru iarnă - top 6.0

Desi multi ciclisti nu folosesc ochelari de protectie pe timpul iernii, acestia sunt foarte necesari. Dar nu orice model de ochelari se poate folosi in anotimpul rece. Vara nu-i ca iarna si nici ochelarii de vara nu sunt ca cei de iarna. Ochelarii de vara au ca principala functie protejarea ochilor de razele soarelui si de praf. Iarna situatia este alta, ciclistii se pot confrunta cu viscole si vanturi reci ce pot micsora vizibilitatea si vatama vederea. Lentilele de iarna trebuie sa fie transparente sau in culori deschise si sa fie tratate anti-aburire. Majoritatea lentilelor de vara se aburesc daca sunt folosite iarna, ceea ce le face inutilizabile.

In continuare voi prezenta sase modele de ochelari ce se pot folosi cu mult succes si in cele mai grele zile de iarna.

Adidas Evil Eye (125£)
Lucru rar intalnit la alti producatori, acesti ochelari se fabrica in doua marimi pentru a se aseza la fix pe orice cap. Bratele se pot regla in trei pozitii ceea ce asigura o potrivire perfecta pentru oricine. Evil Eye vin cu o singura pereche de lentile, de culoare portocalie. Lentilele se pot inlocui usor in caz de avarie si se pot cumpara separat. Pe interior au un tratament anti-ceaţă ce imbunatateste vederea si impiedica aburirea. Pretul e cam mare, chiar daca scrie Adidas pe ei…

Ochelari de ciclism pentru iarnă - top 6.1

Scott Leap (80£)
Cu forme foarte ergonomice, acesti ochelari sunt foarte confortabili, nederanjand nici dupa ore intregi de purtat. Suportul pentru nas este maleabil, iar bratele sunt cauciucate. Materialul ramei este flexibil si rezistent la socuri. Cele doua lentile sunt unite formand practic o singura lentila. Acest model ofera o vedere mai buna si mai naturala. In plus lentilele sunt sensibile la lumina. Desi sunt rezistenti, trebuie folositi cu grija doarece nu sunt disponibile lentile de schimb.

Ochelari de ciclism pentru iarnă - top 6.2

Madison Wishbone (35£)
Ofera un bun raport preţ-calitate, fiind ieftini si cu multe calitati. Rama este subtire si flexibila, ofera un confort ridicat si se potrivesc usor pe orice cap. Datorita materialului moale de pe brate si de pe suportul nazal, pot fi purtati toata ziua fara nici o problema. Se livreaza intr-o cutie rezistenta impreuna cu 3 seturi de lentile – transparente, portocalii si negre. Lentilele nu au o calitate foarte buna si se aburesc dupa un timp.

Ochelari de ciclism pentru iarnă - top 6.3

Endura Shumba (75£)
Au un aspect mai clasic datorita ramei complete, dar se aseaza perfect pe cap, fara a crea senzatii de presiune sau rosaturi. Lentilele sensibile a lumina reactioneaza rapid adaptandu-se la ambient. Pe lateralele lentilelor exista doua mici fante de aerisire ce impiedica aburirea. O pereche de ochelari extraordinara pentru cei ce prefera acest designul retro.

Ochelari de ciclism pentru iarnă - top 6.4

Fox Duncan Sport carbon (115£)
Se remarca prin lentilele foarte mari, dreptunghiulare, prelungite in spate. Calitatea lor este desavarsita, sunt imune la aburire si se pot inlocui usor. Inlocuirea nu este insa de dorit, deorece lentila dintr-o bucata costa separat 55 de lire! Suportul pentru nas este moale si confortabil, iar datoria ramei usoare din carbon, greutatea lor nici nu se simte. Persoanele cu capul mic s-ar putea sa nu agreeze formele acestor ochelari.

Ochelari de ciclism pentru iarnă - top 6.5

Spiuk Torsion (80£)
Rama are un profil lat si solid, ceea ce-i face greu de stricat. Formele ergonomice se potrivesc cu succes pe orice cap si nu provoaca disconfort. Se livreaza intr-o cutie solida impreuna cu 3 seturi de lentile si doua suporturi nazale. Suporturile nazale sunt diferite ca marime, pentru a satisface si pe cei mai nasosi, dar sunt dificil de montat si demontat.

Ochelari de ciclism pentru iarnă - top 6.6

Sursa: BikeRadar

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.